Klusvideo: vakkenwand maken

Van saaie, lege wand tot blikvanger van de slaapkamer: de vakkenwand van Karwei is de oplossing! Een speelse etalage voor al je spullen die liggen te trappelen om eindelijk onder dat stof uit te kruipen. En je maakt ‘m zelf. Hoe? Dat leggen we vak voor vak uit.

vakkenwand-detail

Klusvideo: vakkenwand maken

Twee linkerhanden? Geen probleem. Nog nooit eerder een hamer vastgehouden? Voor alles is een eerste keer. Waar te beginnen met de vakkenwand? Wij helpen je! In deze video leggen we je uit hoe je de vakkenwand zelf kunt maken. Vuren latten gereed, werktekening bij de hand en hamer en nagels in de aanslag: 1, 2, 3… Aan de slag.

Tip: met een likje verf maak je de vakkenwand nog aantrekkelijker. Schilder de latten eerst in de gewenste kleur, laat de verf goed drogen en ga dan pas monteren.

XL-vakkenwand

Zelf maken, betekent zelf bepalen. Van XS tot XL, de vakkenwand is geschikt voor zowel kleine als grote ruimtes. Varieer met dunne en dikke plankjes voor een speels effect. Je kunt de wand ook als bedhoofdeinde en tussenwand gebruiken. Multifunctioneel!

vakkenwand

Het concept

In het programma ‘vtwonen zelf aan de slag’ voeren de deelnemers zelf de werken uit. Maar natuurlijk niet zonder voorbereiding. De vtwonenstylist maakt vooraf een plan op basis van foto’s, moodboards en persoonlijke verhalen van de koppels. Daarmee gaan ze aan de slag gaan met vloeren, verven en andere klusjes. Zonder dat ze weten wat eindresultaat zal zijn. Is de basis gelegd, dan maakt de stylist de inrichting compleet met meubels en accessoires.

In België is het helaas niet mogelijk deze afleveringen te (her)bekijken via SBS6. We hopen je te inspireren met de foto’s van de wekelijkse make-over en onze YouTubevideo’s.

Bron: in samenwerking met KARWEI | Fotografie Barbara Kieboom

nog meer: wooninspiratie