Vintage en modern in één droomhuis

Een oude gerenoveerde dijkwoning uit 1920 omtoveren tot een droomhuis, dat is Miriam gelukt. Alleen de woonkamer, die laat nog wat te wensen over. Daarbij houdt Miriam van industrieel en vintage en houdt Sasha juist van modern en praktisch. Bekijk hier hun make-over!vtwonen aflevering 4
Muur en boekenkast geverfd in Yippie Blue uit de Color Collection, per liter (Histor). De boekenkast onder het raam is op maat gemaakt, in deze uitvoering, circa 300×70 cm (www.edwinvanmeel.nl). Bijzettafels Enamel van Zuiver, set van 3, vloerkleed niet meer leverbaar, soortgelijk: Stripe van House Doctor, 70×180 cm, fotolamp La Chaise Longue van Cosmo (vtwonen.be). Foto op aluminium gedrukt 20×30 cm (Albelli). Bloemen (Bloemenbureau Holland). Overig privébezit.

woonkamer-kast-bijzettafel

Muur en boekenkast geverfd in Yippie Blue uit de Color Collection (Histor). De boekenkast onder het raam is op maat gemaakt, in deze uitvoering, circa 300×70 cm (www.edwinvanmeel.nl). Grote kast op maat gemaakt 230x300x60 cm (lxbxd), in deze uitvoering circa (Combitex). De grote kast is geschilderd in S 3030-B Gevlei, op de mengmachine (Histor). Bijzettafels Enamel van Zuiver, set van 3, tafel met koperen blad, niet meer leverbaar, soortgelijk: bijzettafel Rowan van Casa Vivante Ø 36 cm, flesvaas van Bloomingville 37 cm hoog, vloerkleed niet meer leverbaar, soortgelijk: Stripe van House Doctor 70×180 cm (vtwonen.be). Blauwe vaas (Loods 5). Overig privébezit.

kantoor-bureau-lampen

Werktafel 180×90 cm (Combitex). Geschilderd in S7010-R90B Criterium, op de mengmachine per liter (Histor). Ladekast Alex 66x67x48 cm (lxbxd) (Ikea). Foto op aluminium gedrukt, 20×30 cm (Albelli). Koperen bollampen van Zuiver Ø 50 cm (vtwonen.be). Overig privébezit.

Shop hier de producten uit aflevering 4

Shop in stijl

aflevering-4

Alsof je in een schilderij stapt

Miriam en Sacha wonen in een prachtig dijkhuis, waar vele maanden hard werken in zitten. Het hele huis is verbouwd, alleen de woonkamer is nog niet helemaal naar hun zin. Sacha: ‘Hier kom je het huis binnen, maar we leven vooral in de keuken beneden. We hebben een enorme verbouwing achter de rug en geen energie meer om nog wat van de woonkamer te maken. Daarnaast verschillen onze smaken ook nog eens. Voor mij is het belangrijk dat meubels functioneel zijn, maar Miriam gaat vooral voor vintage. Oude kisten of een retro wandkast die ze tegenkomt bij de kringloopwinkel kan ze niet laten staan. We missen kunst, persoonlijke foto’s en een boekenkast in de woonkamer. Accessoires die het leefbaar en persoonlijk maken.’ Hier moet wat gebeuren, dat vindt ook stylist Fietje Bruijn. ‘Miriam en Sacha hebben leuke spullen, maar ze verdwijnen in de ruimte. Als je hier een mooie werkplek maakt en er een paar grote lampen ophangt, breek je de ruimte. De trap mag ook wel wat meer pit krijgen. Het kinderspeelgoed is weggepropt in een hoek, dat moet anders.’

Met een glas wijn en een goede film

Om de woonkamer wat intiemer te maken, wordt één muur geschilderd in donkerblauw. ‘Door de ramen heb je een prachtig uitzicht. Het is net het Rijksmuseum, maar dan in Broek in Waterland.’ Onder de ramen kiest ze voor een boekenkast. Er wordt een extra plank op bevestigd, zodat Miriam en Sacha extra zitplaatsen hebben als ze een feestje geven. De trap naar de slaapverdieping is vrij basic, vergeleken met de rest van het huis. Fietje kiest ervoor om de treden te bekleden met leer en staal, voor een stoer effect. Tegen de muur komt een grote kast die plek biedt aan kinderspeelgoed en jassen. ‘Hopelijk vinden Miriam en Sacha de woonkamer nu zo’n fijne plek dat ze niet meer verder komen!’ En inderdaad, Miriam kan niet wachten als ze het eindresultaat ziet. ‘Ik verheug me er nu al op om hier met een glas wijn en een goede film te zitten. Fietje is fantastisch geslaagd in het combineren van onze stijlen.’ En ook Sacha is erg blij met het resultaat. ‘De kleur op de muur is erg mooi en aan die tafel zie ik mij wel werken. En die kast, mooi ding zeg. Fietje heeft het goed begrepen!’

Bekijk hier het eindresultaat van aflevering 4 – seizoen 1:

Het concept

Viktor en de stylisten Fietje Bruijn, Marianne Luning en Frans Uyterlinde gaan elke zondag op SBS6 de uitdaging aan. Ze laten bewoners weer verliefd worden op hun eigen huis. De liefde voor hun huis is bekoeld, omdat de woonsmaak van het stel behoorlijk uit elkaar ligt. De vtwonenstylist kijkt met een frisse blik naar de woning én zorgt er samen met Viktor voor dat de verschillende woonstijlen weer op één lijn komen.

In België is het helaas niet mogelijk deze afleveringen te (her)bekijken via SBS6. We hopen je te inspireren met de foto’s van de wekelijkse make-over en onze YouTubevideo’s.

Bron: vtwonen tv special | Fotografie Barbara Kieboom | Styling Fietje Bruijn

nog meer: wooninspiratie