Verbouwen of verhuizen: meer licht en een nieuwe indeling voor Elise en Maarten

Bij Elise en Maarten thuis kreeg de keuken een nieuwe plek en komt er meer licht binnen door de koepels. Stylist Eva van de Ven gaf het authentieke huis een tweede leven. Shop hier de producten uit onze shop die zijn gebruikt in de make-over. 

Wat voorafging…

Elise en Maarten wonen samen met hun zoontje Kai in een populaire straat in Haarlem. De woning heeft een bijzondere geschiedenis; het was oorspronkelijk een doorgang voor paarden en koeien en is in 1900 omgebouwd tot een woning. Elisa is dol op dit unieke plekje, terwijl Maarten de indeling vooral onpraktisch vindt. Het stel woont nu al drie jaar in dit authentieke huis. Alleen is de benedenverdieping smal en onpraktisch ingedeeld. Zo is de keuken piepklein en erg oud en liggen er drie verschillende vloeren. Daarnaast is licht een groot probleem in het huis, want er zitten alleen ramen aan de voor- en achterkant van het huis. Elise ziet potentie door beneden te verbouwen, want ze vindt de plek en de sfeer fantastisch. Alleen Maarten krijgt stress door dit oude huis en wil daarom verhuizen. Stylist Eva van de Ven bedenkt een plan. Zullen ze blijven of toch verhuizen?

De make-over in 360°

360 tour verbouwen of verhuizen aflevering 2

Zitkamer

In de kasten

  • Wandkasten: privébezit
  • Plant ‘Hedera’
  • Vaas: Woonboulevard Poortvliet XXL
  • Plantenstolp: vtwonen.be
  • Plant ‘Scindapsus Pictus’
  • Plant ‘Aloë Vera’
  • Overige accessoires: privébezit

Bij de trap

Keuken

Werkplek

Loungehoek

Eethoek

Het verdict

Elise en Maarten vonden de make-over zo geslaagd dat verhuizen geen optie meer was. Zouden jullie blijven of toch liever verhuizen?

Meer over verbouwen en verhuizen?

Meer informatie over alles wat komt kijken bij verbouwen en verhuizen vind je hier.

Het concept

In het programma ‘Verbouwen of Verhuizen’ helpt presentatrice Nicolette van Dam koppels waarvan het huis niet meer voldoet aan hun woonwensen. Hun smaak is door de jaren heen veranderd of er is sprake van gezinsuitbreiding en gebrek aan ruimte. Het koppel verkeert in tweestrijd: verbouwen of verhuizen. De een wil koste wat het kost weg en de ander wil nooit zijn of haar huis opgeven. Wat kiezen ze als ze van beide opties kunnen proeven? De deelnemers ‘verhuizen’ voor even naar een nieuw onderkomen, terwijl onze stylisten Frans Uyterlinde, Carlein Kieboom en Eva van de Ven de huidige woning onder handen nemen. Blijven de bewoners of wordt het toch verhuizen?

In België is het helaas niet mogelijk deze afleveringen te (her)bekijken via NET5. We hopen je te inspireren met de foto’s van de wekelijkse make-over en onze YouTubevideo’s.

Make-over door: Eva van de Ven | Fotografie Barbara Kieboom | 360° tour door 360Fabriek

nog meer: wooninspiratie