5 vragen aan stylist Wendy Verhaegh

De stijl van vtwonen stylist Wendy Verhaegh is stoer en strak met een vrouwelijke touch. En dat zie je terug in al haar metamorfoses. Maar wat inspireert Wendy? En waar wordt ze zelf blij van?

Stylist Wendy Verhaegh

Wat is jouw stijl?

“Mijn stijl is in de basis stoer en strak, maar wel met een vrouwelijke touch. Ik kijk altijd naar hoe ik de ruimte zo functioneel mogelijk kan indelen. En daar waar ik iets kan inbouwen, doe ik dat.”

Wat betekent je werk voor je?

“Mijn werk is zo ontzettend leuk. Hoe fijn is het om mensen te helpen om hun huis zo te krijgen dat het de fijnste plek wordt om elke dag naar terug te gaan.”

Waar word je blij van als je aan het werk bent?

“Een project is een proces. En dat proces verloopt soms soepel en soms is het een enorme uitdaging. Maar hoe dan ook, ik kom altijd tot het punt dat alle puzzelstukjes precies in elkaar vallen. En dat geeft een enorme kick. Daarnaast is het in mijn werk gewoon toegestaan dat je ongegeneerd uren op Pinterest door mag brengen, inspiratie op mag doen in de nieuwste hotspots en lekker mag neuzen tussen mooie stoffen en nieuwe collecties. Hoe fijn is dat!”

Wanneer is een stylingklus een succes?

“Wanneer ik mensen blij maak en verras met ideeën (op alle fronten) waar ze zelf nou nooit aan gedacht zouden hebben.”

Hoe lang zit je al in het styling- en interieurdesignvak?

“Nog helemaal niet zo lang. Ik heb een hele tijd bij een internationaal reclamebureau gewerkt. Maar na verloop van tijd begon het te kriebelen en ben ik mijn hart gevolgd. Ik heb een opleiding gevolgd, stage gelopen en toen dacht ik: dat kan ik ook. Nu inmiddels ruim 3,5 jaar geleden heb ik mijn eigen bedrijf ‘Studio June’ opgericht en dat is de beste keuze die ik ooit had kunnen maken. Want wat is dit toch een ontzettend leuk vak!”

nog meer: wooninspiratie