5 opvallende keuzes van de tv-stylisten

Of het nu een nieuwe kleur op de muur is of een opvallend meubelstuk als statement. Stylisten staan erom bekend je huis nét dat te geven dat het nog mist. Zo ook in het afgelopen seizoen van Weer verliefd op je huis, waarbij je alle make-overs kon bekijken op onze site. Wij zetten voor jou de 5 opvallendste keuzes van de tv-stylisten op een rij.

woonkamer grijs

1. XL-meubelstuk

Ben jij een bofkont met een ruim huis? In aflevering 1 en 2 laten stylisten Frans en Marianne zien dat XL-meubels prachtig staan in een grote ruimte. Een zetel van ruim 3,5 meter in een lange woonkamer of een eindeloos lange eettafel vullen de ruimte op en worden het middelpunt van de kamer. En je hebt altijd wel een plekje vrij voor je bezoek.

bloemenbehang

2. Print op de muur

Je hebt een kale muur in huis, maar vindt een schilderij maar saai. Pak eens uit met behang met een opvallende print! In aflevering 5 koos styliste Marianne voor een stoer behang geïnspireerd op kunst. Doordat het behang erg druk is trekt het de aandacht en is het een écht statement in je huis. Voeg accessoires toe in dezelfde kleuren als het behang om van de kamer één mooi geheel te maken.

speelhoek

3. Dipdye

Een oud erfstuk is vaak een prachtig meubel doordat het een verhaal heeft. Helaas past het niet altijd goed bij je interieur. Styliste Wendy liet in aflevering 9 de perfecte oplossing zien; dipdyen. Hiermee verander je een verouderd item met gemak in een unieke eyecatcher. Kies allereerst een kleur verf die bij je huidige interieur past. Vervolgens plak je het meubelstuk af met tape en dep je het deels in de verf. Goed laten drogen en klaar is kees.

plafond-donker-huis-kampen

4. Donker plafond

Je moet het maar durven. Je plafond in een donkere kleur verven. Vaak wordt het plafond wit geverfd om optisch meer ruimte te creëren. Maar wanneer je een hoog plafond hebt kan een donkere kleur juist voor een warm effect zorgen. In aflevering 8 koos styliste Marianne ervoor om het plafond een grijzige kleur te geven. Door ook een rand van de muur mee te schilderen laat ze het plafond lager lijken.

witte trolley

5. Vloerkleden stapelen

Meerdere vloerkleden over elkaar leggen, dat kan zeker! Door vloerkleden met verschillende kleuren, texturen of prints over elkaar te leggen creëer je snel een heel andere sfeer in huis. In aflevering 7 legde stylist Frans twee vloerkleden over elkaar om meer rust te geven in huis. De rozenkelim van de bewoners was mooi, maar te druk in het nieuwe interieur. Door er een blauw kleed overheen te leggen werd het rustiger in huis en werd een oud tapijt nieuw leven in geblazen.

Bron: 1. Styling Frans Uyterlinde | Fotografie Barbara Kieboom – 2. Styling Marianne Luning | Fotografie Barbara Kieboom – 3. Styling Wendy Verhaegh | Fotografie Barbara Kieboom – 4. Styling Marianne Luning | Fotografie Barbara Kieboom – 5. Styling Frans Uyterlinde | Fotografie Barbara Kieboom

Ben je op zoek naar nog meer straffe stylinginspiratie? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!

nog meer: wooninspiratie