Limited Annorlunda collectie ikea

Annorlunda, vertaald als buitenbeentje, is de naam van de nieuwe tijdelijke collectie van Ikea. Een Annorlunda collectie gemaakt direct op de fabrieksvloer in India en Vietnam. Het idee was om leuke, onverwachte producten te maken die zouden opvallen. En dat is gelukt!

ikeaikea

Annorlunda collectie IKEA

Vijf designers kregen twee maanden de tijd om de collectie te tekenen. Ze reisden daarvoor af naar India en Vietnam. Met de kennis van lokale vakmensen, bestaande technieken en machines lag er vier maanden later een complete collectie. De ontwerpers begonnen in een fabriek voor lampenkappen en bij glasblazers in India. ‘De kleuren zijn hier heel anders dan in Zweden. We hebben gekeken naar gevels van huizen en kleding, en hebben bloemen geplukt buiten de fabriek. Op die manier vonden we een combinatie van kleuren die de collectie bijeenhoudt’, aldus Mats Nilsson, assortimentsstrateeg van IKEA.

De Annorlunda collectie is verkrijgbaar in een beperkte oplage, dus wees er snel bij! Meer informatie over de Ikea-vestigingen in Amsterdam en Haarlem vind je op Ikea.com/nl.

Bron: Ikea

nog meer: wooninspiratie