Een liefdesboodschap met bloemen

Valentijn is het perfecte moment om je liefdesboodschap over te brengen. Maar welke betekenis zit er nu achter die mooie bloemen? Een bloemlezing!

#throwback

In de Victoriaanse tijd verstuurden koppels regelmatig cryptische boodschappen, rechtstreeks je gevoelens uiten was toen ‘not done’. Er lag altijd een vertaalboek voor bloemen in de buurt om de geheime boodschap van een boeket te ontcijferen. Nu ben je toch benieuwd welke betekenis achter jouw boeket zit? Wij zochten het uit voor deze mooie bloemen.

Anemoon

De anemoon staat voor overgave, zorgzaamheid en toewijding en is perfect voor iemand die altijd voor je klaarstaat. De naam komt van het Griekse anemos en betekent wind. De bloemblaadjes van deze ‘windbloem’ bewegen al bij het kleinste zuchtje.

Tulp

Kies je voor een tulp, dan geef je iemand een regelrechte liefdesverklaring. Rode tulpen staan voor eeuwige liefde, gele voor waardering en sympathie. Witte tulpen staan voor vergeving en roze voor moederliefde. Een vrolijke bos in alle kleuren staat voor pure schoonheid.

Chrysant

Chrysanten staan symbool voor vriendschap, blijheid en trouw. Als je deze bloem aan iemand geeft, wens je die persoon het allerbeste en hoop je dat de ander lang en gelukkig zal leven. Chrysanten geef je ook wanneer iemand 13 jaar getrouwd is.

Scabiosa

De bloem scabiosa is het symbool voor een nieuwe of een beginnende liefde. Ze zijn perfect voor iemand waarvan je graag de aandacht wilt hebben of dichterbij wilt komen.

Anjer

Anjers bloeien in verschillende kleuren en elke kleur heeft zijn eigen betekenis. Witte anjers staan symbool voor liefde en geluk. Een lichtrode anjer staat voor bewondering, de donkerrode voor liefde en genegenheid. Roze anjers zijn dan weer perfect voor Moederdag.

Roos

De klassieke rode roos is hét symbool van romantiek. Heb je een geheime liefde? Ga dan voor donkerrode rozen en met een roze roos laat je pure adoratie zien. Rozen zijn perfect voor iedereen die je graag ziet.

Altijd bloemen

Wil jij jouw liefde graag overbrengen met een leuke bos bloemen? Op vtwonen.be kan je gebruikmaken van de online service van Bloomon, zo kan je je bloemen wekelijks, tweewekelijks of driewekelijks laten bezorgen.

Bron: Bloomon | Foto 1: Stan Koolen – bloemstyling Saskia de Valk

nog meer: wooninspiratie