Mooi & rustgevend, ga voor lichtblauwe eetkamerstoelen

Eetkamerstoelen moeten ten eerste lekker zitten. En natuurlijk moeten ze er ook goed uitzien – je bent interieurliefhebber of je bent het niet. Maar wat als ze ook nog wonderen kunnen doen voor je humeur en je stemming deels kunnen bepalen? Met lichtblauwe eetkamerstoelen lukt dit allemaal, we leggen je precies uit waarom.

Lichtblauwe eetkamerstoelen en een ronde eettafel
Velours stoel vanaf € 1200,- (edha-interieur.nl). Marmeren eettafel, prijs op aanvraag, marmeren schouw Lodewijk XIV € 15.125,-, 18e-eeuwse houten vloer, per m² € 168,19 (pietjonker.nl). Tafelkleed 145×250 cm € 39,99, servet per 2 € 9,99, transparant wijnglas € 7,99 (hm.com). Witte schaal, prijs op aanvraag, boeken op schouw € 12,- (badenbaden.nl). Blauwe schaal € 35,99, kan € 35,99 (zarahome.com). Blauw glas met print, set van 6 € 129,- (polspotten.nl). Gordijnstof 295 cm breed, per meter € 103,- (wva.nl). Onderbord van Leonardo, Ø 27 cm € 12,95, bord van Leonardo, Ø 23 cm € 9,95, kom van Leonardo, Ø 15 cm € 9,95, gouden bestekset van Amefa, 24-delig € 57,95 (vtwonen.nl). Vaas van Muuto € 179,- (homestede.nl). Blauw wijnglas € 8,95 (loods5.nl). Takken en bloemen prijs op aanvraag (greenlifestylestore.nl). Overig privébezit.

De werking van blauw

Blauw is een populaire kleur voor in huis en dat is niet voor niets. Net zoals elke andere kleur roept blauw bepaalde emoties op. Blauw staat voor bescherming en vreedzaamheid en zeker een lichte tint blauw heeft daarnaast ook een kalmerend effect op de ruimte. Blauw verwijst natuurlijk ook indirect naar de natuur, aangezien het de kleur van zowel de lucht als de zee is. Daarom heeft blauw ook een frisse en rustgevende werking. Verder is de kleur passief, koel en kalm. Genoeg redenen om voor lichtblauwe eetkamerstoelen te gaan!

Meer lezen over de invloed van kleuren op het interieur.

Sereen

Lichtblauwe eetkamerstoelen zorgen dus voor rust, maar er zijn wel een aantal zaken waar je op moet letten zodat de stoelen deze uitwerking ook daadwerkelijk hebben. Zet je eettafel bijvoorbeeld in een vrije ruimte, waardoor de stoelen en tafel echt het middelpunt worden. Houd daarnaast de rest van de ruimte rustig, zodat het lichtblauw echt zijn werk kan doen en niet ‘gestoord’ wordt door andere felle kleuren.

Ronde vormen

Niet alleen de kleur, maar ook de vorm kan meehelpen voor een rustgevend geheel. Rondingen en zachte lijnen zorgen over het algemeen voor meer rust. Voor een ultiem resultaat ga je dus voor een lichtblauwe eetkamerstoel met een ronde zitting.

Tijd voor rust! Shop lichtblauwe eetkamerstoelen…

nog meer: wooninspiratie