Ledikant beschermer

Ben je bang dat je kind vast komt te zitten met handjes of voeten tussen de spijlen van het ledikant? Dan is de ledikant beschermer een oplossing. Ook voor het hoofdeinde van het ledikant zijn bepaalde beschermers verkrijgbaar. Dit zorgt ervoor dat je kind niet heel hard zijn of haar hoofd kan stoten. 

Ledikant beschermer

Veiligheid ledikant beschermer

Een ledikant beschermer brengt risico’s met zich mee. Er zijn discussies over de veiligheid van deze beschermers. Zowel achter hoofdbeschermers als overige ledikantbeschermer schuilt een gevaar van verstikking. Het wordt dus afgeraden om een soortgelijke beschermer te gebruiken tot je baby twee jaar is.

Ledikant beschermer

Als je kind vaak met zijn of haar armpjes of benen tussen de spijlen zit, is een ledikant beschermer een oplossing. Dit voorkomt dat ze hun ledematen door de spijlen van het ledikant kunnen steken en gekneld raken. Een leuke ledikant beschermer zoals bij Eurekakids. Deze grappige beschermer is voorzien van stevig vastzittende applicaties in de vorm van bosdieren en boompjes. Met de strikjes bevestig je hem eenvoudig aan de spijlen van het ledikant.

Hoofdbeschermer ledikant

Sommige kinderen zijn heel erg beweeglijk in bed. Het gebeurt wel eens dan ze tijdens het slapen omhoog schuiven en vervolgens hun hoofdje tegen het hoofdeinde stoten. Met het gevolg: een huilend en bezeerd kind. Om dit te voorkomen zijn er hoofdbeschermers te koop, in allerlei kleuren en motieven.

Basic hoofdbeschermers voor het ledikant vind je bij Babypark. Mooie witte of beige met een kleine opdruk of print. Hou je van wat uitbundigere kleuren? Dan kan je vast slagen bij Little Cool. Even zoeken op ‘hoofdbeschermer’ en er verschijnt een hele lijst met fleurige ledikant beschermers.

Bron: Little Cool

nog meer: wooninspiratie