La dolce vita: zo creëer je een weelderige mediterrane tuin

Zonovergoten tuinen met weelderige planten en de geur van citrusbomen: precies waarom we zo graag vakantie vieren in Zuid-Europese landen. Zo’n frivole sfeer in je eigen mediterrane tuin? Deze vijf ideeën helpen een handje.

DIY loungebed | vtwonen

DIY: loungebed

Onmisbaar in een mediterrane tuin? Een riant zonnebed voor het ultieme luilekker leven. Zonnen, lezen, wegdommelen en weer opnieuw. Je maakt zo’n loungebed gemakkelijk zelf, het is alleen een kwestie van zagen, schroeven en een lik witte verf!

Zuid-Europees tuinontwerp

vtwonen tuinspecial 2 2020 | tuinontwerp schets Caroline Thomas | Tuinen van Thomas

Een tuin waarbij het lijkt alsof je door een mediterraans landschap loopt: Caroline Thomas schetste een droomtuin van 50 m² op papier met Zuid-Europese feeling. Compleet met bijpassende planten, bestrating en een fijne plek om te zitten. Bekijk het tuinontwerp hier.

Mediterrane tuin

vtwonen tuin special 2 2020 | buiten zitje riet mediterraanse tuin styling
Muur geschilderd met buitenverf Kalei in Sahara Dust van Pure & Original, per 5 liter (deruamsterdam.nl). Stoel Charlotte, amberkleurig linnen plaid, muurmand Ghana, olijfhouten kruk met oranje zitting, 45×45 cm (couleurlocale.eu). Vloerkleed van Madam Stoltz, 200×140 cm, rieten lampenkap (deens.nl). Rieten thermoskan, glas, dienblad (nordal.eu). Naturel linnen kussen van vtwonen, 50×70 cm (vtwonen.nl). Overig privébezit.

Niks zo fijn als het lome mediterrane leven: lang tafelen, kruidig eten en ultiem luieren. Van elke minuut wordt intens genoten. Ervaar een snufje van deze levensstijl in je eigen mediterrane tuin met deze stylingstips.

Buiten eten

vtwonen 07-2020 | buiten eten in de tuin

Van een vlug diner tot uitgebreide borrels: zodra de zon ’s avonds nog schijnt, eten we het liefst buiten aan een mooi gedekte tafel. Zwoele buitenlucht? Check! Goed gezelschap? Check! Het enige wat nog ontbreekt is een heerlijk diner, bereid in je eigen buitenkeuken.

Citrusplanten

In de Zuid-Europese landen vind je citrusplanten in overvloed. Citroen, sinaasappel, mandarijn en limoen… Met de juiste verzorging gedijen ze ook prima in ons klimaat en kunnen ze zelfs vruchten vormen.

LEES OOK

Nu al buiten zitten: alles wat je moet weten over tuinkachels

Shop alles voor een mediterrane tuin…

nog meer: wooninspiratie