De leukste kussens met print om je zetel op te vrolijken

Een simpele zetel krijgt een compleet nieuw leven als je er een plaid of een paar kussens op legt. Je woonkamer wordt er niet alleen gezelliger en huiselijker van, met sierkussens verander je ook in een handomdraai de sfeer en woonstijl. Ga voor kussens met print en vrolijk de boel eens flink op.

weer verliefd op je huis aflevering 3 seizoen 13 | stylist Liza in Winkel

Prints en patronen

Verschillende vormen hebben logischerwijs een verschillende uitwerking op de sfeer in de ruimte. Dit geldt ook voor prints en patronen op kussens. Een strakke, grafische print met contrasterende kleuren zorgt ervoor dat een ruimte moderner en stoerder oogt. Terwijl een patroon met golvende lijnen juist zorgt voor een wat zachtere uitstraling.

Ook handig: zo style je een ruimte met behang met een drukke print.

Speel met kleur

Twee kleuren die met elkaar in contrast staan, leveren een heel ander patroon op dan kleuren die juist meer op elkaar aansluiten. Een kussen met een print in zwart en wit zal dus voor een opvallender resultaat zorgen dan bijvoorbeeld een kussenhoes met aardetinten in ton sur ton. Zo kun je ook spelen met verschillende patronen en kleuren.

The more the merrier

Ook de hoeveelheid doet ertoe: hoe meer kussens, hoe huiselijker je zetel – en dus de woonkamer – wordt. Het mixen van verschillende prints en patronen op kussens draagt hier ook zijn steentje aan bij. Heb je behoefte aan juist een wat strakker en minimalistischer interieur? Dan heb je genoeg aan één of twee kussens met een rustige print.

Wil je ook kussens leren stylen als een pro? Kijk dan de kunst af van vtwonen stylist Marianne. In deze video laat zij zien hoe je een grijze zetel kleur geeft met kussens.

Kussen shoppen…

nog meer: wooninspiratie