Krijtverf gebruiken als een pro

Krijtverf is fluweelachtig, mat en egaal en kalkverf geeft daarentegen een wat streperig effect. Krijtverf gebruiken zorgt voor decoratieve, antieke effecten en dat krijg je met kalkverf wat minder goed voor elkaar. In krijtverf zit meer krijt dan in normale verfsoorten, dit heeft als resultaat dat het een prachtig mat effect achterlaat. De verf heeft overigens een uitstekend dekkend vermogen. Krijtverf wordt af en toe verward met kalkverf, maar toch zijn het totaal verschillende producten.

Tips en advies voor krijtverf gebruiken

Met kalk- en krijtverf kun je je huis een authentieke uitstraling geven. Je kunt gebruik maken van verschillende tinten en wanneer je deze aanbrengt strijk je ze als het ware door elkaar heen. Hierbij wordt onder andere gebruik gemaakt van langharige- en kortharige kwasten, plamuurmessen en sponsen.

Gezien in vtwonen

In de het aprilnummer van vtwonen en op de foto hierboven zijn er wanden uitgevoerd in Classico krijtverf met de kleur Country Blue. In het nummer is ook een kast geschilderd in rozige krijtverf. Erg mooi – van Pure & Original!

Krijtverf ideeën

In het stappenplan van Jouw Woonidee wordt in 5 stappen uitgelegd hoe je een meubel of accessoire omtovert in een mooie white wash pronkjuweel. Tip, gebruik je liever kleur? Met de verftechniek die wordt beschreven kun je met krijtverf ook kleur washen in bijvoorbeeld licht roze, turquoise, taupe, enzovoorts.

Krijtverf kopen?

Pure & Original levert krijtverf in 124 kleuren! Lees het interview met Erwin Floor over de oprichting van de verflijn Pure & Original en hoe hij met kleur omgaat! Verder kun je terecht op Verftechnieken voor Abbondaza’s krijtverf in vele kleuren. Het merk Painting the Past heeft ook een hoop variatie in gekleurde krijtverf.

Bron: vtwonen april 2012 | Fotografie Anna de Leeuw | Styling Fietje Bruijn

nog meer: wooninspiratie