Klusjes waarmee je het nieuwe jaar goed begint

Van die kleine klusjes die je maar blijft uitstellen. Ze nemen relatief weinig tijd in beslag, maar eraan beginnen staat je altijd tegen. Nu het nieuwe jaar is aangebroken, is het tijd om je eraan te wagen. Begin aan die kleine rotklussen zodat je daar in de rest van het jaar niet meer over na hoeft te denken.

Kitten van de badkamer

Sta je te popelen om de badkamer te kitten? Waarschijnlijk niet. Maar als het eenmaal gedaan is, is het eindresultaat o zo bevredigend. Je zult je meteen afvragen waarom je het zo lang hebt uitgesteld. Loop naar de bouwmarkt of bestel kit online (kijk even goed welke kit je het beste kunt gebruiken) en ga aan de slag.

Plinten (vast)leggen

Als je loszittende plinten in huis hebt, dan heb je tijdens het stofzuigen of dweilen vast weleens hier en daar een stukje plint van zijn plek gestoten. Voorkom dat gedoe en werk de vloer netjes af. Plak je plinten daarom vast en, als je ze nog niet hebt, maak ze dan op maat. Het enige wat je nodig hebt is een goede zaag, een verstekbak en lijm waarmee je ze kunt vastzetten. Wedden dat je blij bent met het eindresultaat?

Muren witten

Misschien valt het je al lang niet meer op, maar als je muren wit zijn, verschieten ze met de jaren van kleur. Door kaarsen, zonlicht, rook of andere externe factoren wordt het wit op de muren langzaam grijs of zelfs een beetje gelig. Voorkom dat de muren verder aftakelen en geef ze een nieuwe verfbeurt. Doe je versleten kleren aan, haal de kwasten tevoorschijn en trek een dag (of een paar dagen) uit om de boel weer op te frissen. Pas als het klaar is zie je hoe nodig het eigenlijk was.

Wit is niet altijd gewoon wit, er zijn veel varianten. Welke tint wit past bij jou?

Kabels wegwerken

Bij de televisie, in de studeerkamer, de kinderkamer of de slaapkamer: overal heb je stekkers en stekkerdozen die hier en daar meer in het zicht liggen dan nodig. Met een paar handelingen haal je die elektriciteitsdraden uit het zicht, zodat de ruimte er meteen een stuk opgeruimder uitziet. Een van die klusjes die metéén effect heeft.

Zo werk je losse kabels en snoeren weg.

nog meer: wooninspiratie