Zo krijg je een zachtfrisse zomersfeer in huis

Roeline Faber, senior stylist bij ariadne at Home, stelde een zomers ‘Fresh Summer Blues’ kleurenpalet samen en koos daarbij als invalshoek een favoriet vakantieland: Frankrijk. Zachte pastels voeren de boventoon voor een vrouwelijke, vriendelijke look. Haal de zomer in huis!

Kleurtrend: Fresh Summer BluesKleuren van de zee

Pastels zijn hot deze zomer, ze duiken overal op in het modebeeld. Maar ook in het interieur voelen deze poedertinten zich helemaal thuis. De wat koele blauwen en groenen, de kleuren van de Méditerrané, worden gecombineerd met die andere kleur die je nu zo veel ziet: koraal, een zwoele natuurtint die zorgt voor een warm contrast. Bloesemroze en strandzandbeige doen de rest voor een zachtfrisse zomersfeer.

Mooi met wit en grijs

Pastels zijn duidelijk aanwezig, maar schreeuwen niet om aandacht. Daardoor zijn ze prima toe te passen op grote vlakken zoals de wand of als kleur voor grote meubels als de tafel of een kast. Heel mooi in combinatie met wit, beige en grijz, en verrassend eigentijds met jeansblauw! Maar ook met alleen accessoires in pastel creëer je al snel die zonnige zomersfeer. Combineer met lint, kant, romantische dessins en sierlijke spulletjes voor het ultieme Frankrijk-gevoel.

Liever mat dan glans

Aan de slag met verf? Gebruik dan het liefst een matte kwaliteit: hiermee komt de verwassen uitstraling van pastelkleuren het mooist tot zijn recht en krijgen de kleurtjes een stoerder, meer volwassen karakter. Meer tips, ideeën en inspiratie vind je in het juni-nummer van ariadne at Home: 132 pagina’s geïnspireerd op Frankrijk!


Kleur CO.30.50 - FlexaKleur TO.10.80 - FlexaSoft Blossom – HistorONESoft Sand – HistorONEKleur Tulband – HistorKleur Luister – HistorKleur Hofje – HistorKleur Woensdag – Histor

De kleuren uit dit palet (v.l.n.r):
Kleur 1: CO.30.50 – Levis
Kleur 2: T0.10.80 – Levis
Kleur 3: C8.10.85 – Levis
Kleur 4: Soft Blossom – HistorONE
Kleur 5: Soft Sand – HistorONE
Kleur 6: Tulband – Histor
Kleur 7: Luister – Histor
Kleur 8: Hofje – Histor
Kleur 9: Woensdag – Histor

De hierboven getoonde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid.

Bron: Kleurtrend door Roeline Faber. Beelden: ariadne at Home 8, 2013 (fotolijstjes) | ariadne at Home 6, 2013 (overig)

nog meer: wooninspiratie