Verfcalculator van Histor

Een goede voorbereiding is het halve werk, zo luidt het gezegde. Ook bij schilderen is dit het geval. Voordat je daadwerkelijk met de verfkwast aan de slag gaat is enige voorbereiding noodzakelijk.

Met de Histor verfcalculator bereken je snel hoeveel liter verf je nodig hebt voor deze zolder!

Verfcalculator van Histor

Allereerst moet je natuurlijk kiezen welke kleur het wordt. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat voor soort verf je nodig hebt. Dit is onder andere afhankelijk van het soort ondergrond van het object dat je gaat verven. Maar hoe bepaal je vervolgens hoeveel liter verf je daadwerkelijk nodig hebt? Een verfcalculator biedt uitkomst.

Rechte wand of schuin dak

Bij een rechte muur van 3×4 meter is het aantal liters zelf nog wel uit te rekenen. Ga je met een zolder zoals hiernaast aan de slag gaat, wordt het een lastiger verhaal. Laat een verfcalculator het werk voor je doen.

Histor verfcalculator

Met de verfcalculator van Histor bereken je eenvoudig het aantal liters verf dat je nodig hebt. Je hoeft enkel de afgemeting van de muren, deuren of misschien wel ramen in te voeren en de vercalculator doet zijn werk. In no-time heb jij voor je staan hoeveel liter verf je nodig hebt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je vooraf aangeeft wat voor soort verf je wilt gebruiken. Het aantal liters hangt namelijk nauw samen met de soort verf. Van grondverf heb je bijvoorbeeld minder nodig dan van Vlek-isolerende muurverf.

Verfcalculator apps

Ook zijn er tegenwoordig apps voor iPhone of iPad waarmee je razendsnel het aantal benodigde liters verf kan bepalen. De app Magic Plan voor iPhone en iPad is daar een voorbeeld van. Meer handige apps vind je in het artikel ‘Handig, zo’n verf en kleur app‘.

Bron: onbekend

nog meer: wooninspiratie