Verschil tussen schoolbordverf en krijtverf

Naast standaard muurverf vind je in de bouwmarkt en verfspeciaalzaken diverse soorten andere verf. Zoals schoolbordverf en krijtverf. Vaak worden deze twee verfsoorten met elkaar in verwarring gebracht. Wat is precies het verschil tussen schoolbordverf en krijtverf? 

verschil tussen schoolbordverf en krijtverf

Schoolbordverf

Met schoolbordverf maak je in no-time een reusachtig memobord van je wand. Schoolbordverf heeft als eigenschap dat je erop kunt krijten met schoolkrijtjes. De teksten of tekeningen kun je vervolgens weer uitwissen. Schrijf bijvoorbeeld een lieve tekst op de wand in de slaapkamer of laat je kinderen een levensgrote kleurplaat in de kinderkamer maken.

Krijtverf

Een prachtig mat effect bereik je met krijtverf. Deze verfsoort bevat meer krijt dan normale verfsoorten, vandaar het matte effect. Met krijtverf kun je een wand een oude, antieke uitstraling geven. Vaak wordt gedacht dat je op een wand met krijtverf ook kunt krijten. Maar dit is niet het geval, ook al doet de naam anders vermoeden. Opgehelderd: op een wand van krijtverf kun je dus niet krijten!

Bron: Design. Thoughts. Life, Erwin Floor – Pure & Original, flexa.nl

 

nog meer: wooninspiratie