Roze in huis volgens styliste Marianne

Een make-over vinden wij geen make-over zonder een nieuw kleurtje in huis. Onze stylisten Fietje, Marianne, Frans en Wendy laten zien dat durven met kleur verrassende resultaten op kan leveren. Kortom: met kleur is de toon snel gezet! We zetten een aantal roze make-overs van Marianne voor je op een rij.

Roze en nudetinten!

Roze, zand- en nudetinten staan garant voor een warme sfeer in huis. En dat is altijd fijn thuiskomen! Je kunt deze kleuren voor zichzelf laten spreken of juist gebruiken om andere kleuren te versterken. De kleur staat niet voor niets voor bescheidenheid, vriendelijkheid en humor. En leent zich perfect om een ruimte optisch te vergroten of juist te verkleinen. En juist Marianne weet deze kleur verrassend toe te passen. Vergt het een beetje durf? Ja, misschien wel. Maar is het resultaat speels en verrassend? Dat zeker!

XL hoekbankbehangroze eethoekzithoek roze

Kleurkruisen

Heb je een interieur met veel contrast? Dan is een tussenkleur dé truc om dit contrast te doorbreken. Marianne werkt graag met kleurkruisen. Kleurkruisen? Een makkelijke toepassing waarbij je je twee basiskleuren in details terug laat komen. Heb je de make-over in Veenendaal gezien? Marianne gebruikte hier diepgroen en zalmroze als basis voor de woonkamer en eethoek. Diepgroen uit de woonkamer kwam kwam subtiel weer terug de kuipstoeltjes in de eethoek. Het zalmroze uit de eethoek zie je weer terugkomen in de plaid en vaas. Kortom: rust en eenheid in kleurtonen.

Gewoon doen

Ben je gek op roze, maar durf je er niets mee te doen? Denk er dan nog eens over na, want roze is een hele neutrale basis en combineert perfect met zachte en hardere tinten. In Den Bosch doorbreekt Marianne de lange roze muur met een behang. Dit zorgt voor optische diepte en is een scheiding tussen woonkamer en eethoek. Zonder dat deze scheiding ruimte wegneemt. Nog een stapje verder? Wat dacht je van de make-over in Alphen aan den Rijn? Het is gewaagd, maar het resultaat mag er zijn. Het oogt licht, luchtig en ruim.

Omarm de kleur die je gekozen hebt. Het maakt het kopen van accessoires en meubels veel makkelijker en je zult zelf versteld staan van het resultaat. Tip: neem een moodboard met de juiste kleuren mee. Zo zie je in een oogopslag of de accessoires die je hebt gekozen bij elkaar passen.

Schrijf je in!

Heb jij nog een laatste zetje nodig om je muren blauw, geel of roze te verven? Schrijf je in voor onze tweede vtwonen Back to school workshop ‘Durven met kleur’ door vtwonen-stylist Femke Pastijn. In 3 lessen ga je een kleurkaart maken en kleur toepassen in je interieur.

Dit zijn de kleuren volgens FietjeFrans en Wendy.

nog meer: wooninspiratie