Romantische kleuren voor je interieur

Kleurtrend Dusty Boulevard (lente/zomer 2011) straalt romantiek uit. Met zachte verfkleuren die perfect passen in een romantische slaapkamer of brocante interieur. Wil je een verrassend effect? Kies dan niet alleen voor grijs en wit, maar combineer nog met een andere kleur uit het palet bijvoorbeeld met een grijzige groen.

Kleurtrend Dusty Boulevard (lente/zomer 2011) - romantische kleuren

Romantische kleuren

Een romantisch, zacht palet, met de kleuren van mineralen, koralen en andere kalkachtige materialen als eierschalen, schelpen en zand. Kleuren die vervlogen tijden van Parijs in de jaren ’20 doen herleven. Kleuren die zijn bedoeld voor een romantische slaapkamer, een hal, of een brocante woonkamer.

Maar let op hoe verrassend is het effect als je een strakke wanden, grote ruimtes in deze kleuren schildert. Voor de hand liggend zou het zijn om dan voor alleen wit of grijs te kiezen, misschien een fel accent. Juist hier is deze kleurencombinatie op zijn sterkst, en het meest indrukwekkend. De groen grijzige tinten zijn hierin belangrijk, de kleuren van kiezels of nattige klei en slib. Het zachte roze maakt het palet wat warmer en het vale lila , van de binnenkant van een schelp, geeft het palet wat schwung. Het zachte geel van kalksteen gebruik je het best als een accent kleur. Grijs-wit van oud koraal, zorg ervoor dat het niet te braaf wordt.

Bron: vtwonen oktober 2010, Eigen Huis & Interieur september 2010, vtwonen november 2010, Eigen Huis & Interieur juli 2010, ariadne at Home maart 2010, Seasons augustus 2011

De hierboven getoonde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid.

nog meer: wooninspiratie