Pasteltinten groen en blauw

Gespot in Milaan! Tijdens de Salone del Mobile – de grootste designbeurs van Europa – spotte Cleo Scheulderman in het voorjaar deze zachte groenblauwe poeder, pasteltinten groen en blauw. Een gebleekte pastelkleur die eigenlijk tussen blauw en groen in zit. Breng je huis in zomerse sferen met deze verfrissende en zachte kleur. 

pasteltinten groen en blauw

Van eigentijds tot klassiek

Pasteltinten in groen en blauw passen in een eigentijds interieur, maar juist ook heel goed in een wat klassieker of industrieel interieur. Het kleurpalet is daarom ook breed toepasbaar. Combineer zacht blauwgroene pasteltinten met veel wit voor een extra clean en fris gevoel. Schilder de muur van je slaapkamer in deze blauwgroene kleur voor een extra rustgevend en zen gevoel.

Ton sur ton

Gebruik de groene pasteltinten mooi ton sur ton en voeg wat donkergroen toe voor een krachtiger effect. Denk niet alleen aan verf! Verzamel om de eettafel diverse eetkamerstoelen in verschillende kleuren pastelgroen, zo creëer je ook een fijn ton sur ton effect. Bijvoorbeeld met mintgroen, aquagroen en pistachegroen. Maar je kunt ook denken aan een verzameling keramiek in verschillende pastelkleuren die je mooi toont in een kast.

Ook voor buiten

Pale bluegreen combineert ook prachtig met stoer grijsbeton en zandtinten. Buiten in de tuin met beton en veel groene grassen geeft deze pale blue green een zacht en toegankelijk gevoel. In huis kan je de kleur dus ook goed combineren met grijs en beige.

Shoppen in pale bluegreen

In de collectie van Gervasoni hedden ze een prachtige nieuwe stof in de kleur pale bluegreen. Maar ook bij andere design merken zie je deze mooie kleur. Het is een gebleekte pastelkleur die tussen blauw en groen in zit. Eigenlijk de kleur die je vaak tegenkomt in oude glazen flessen en de typische kleur van cosmetica merk Clinique. Het effect van Pale bluegreen is heel verfrissend en het heeft een verzachtend effect en geven je huis ook een zomersgevoel.

De kleuren in dit palet

1. Farrow & Ball – Light blue nr.22
2. Pure by Flexa Colourlab – Real Ocean
3. Pure by Flexa Colourlab – Subtle River
4. Little Greene – French Grey nr. 113
5. Flexa Meng Collectie – J0.07.82
6. D’Imago – 78DI24
7. Farrow & Ball – Chappel Green nr.83
8. Flexa Meng Collectie – Q0.20.60
9. Farrow & Ball – Elephant’s Breath nr.229

Bron: 1. vtwonen juli 2011 Styling: Fietje Bruijn | Fotografie: Dennis Brandsma, 2. vtwonen juli 2011 Styling: Cleo Scheulderman | Fotografie: Jeroen van der Spek, 3. vtwonen september 2011 Styling: Frans Uyterlinde | Fotografie: Jansje Klazinga, 4. vtwonen maart 2011 Styling: Cleo Scheulderman | Fotografie: Jeroen van der Spek, 5.vtwonen juni 2012 Styling: Marianne Lunning | Fotografie: Tjitske van Leeuwen, 6. vtwonen juni 2011 Styling: Cleo Scheulderman | Fotografie: Jeroen van der Spek

De hierboven getoonde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid.

nog meer: wooninspiratie