Kleurtrend met mosgroen en petrolblauw voor in huis

Een kleurenpalet zoals je die ziet tijdens een wandeling rondom oude tinmijnen in Cornwall. Een sfeervol, volwassen palet, waarmee je een warme, rustgevende omgeving creëert in je huis. Met mosgroen en petrolblauw.

kleurtrend met mosgroen

Mosgroen en petrolblauw voor in huis

Mosgroen, petrolblauw, de warme kleur van whiskey en versleten leer, en tingrijs vormen de basis. Zwaar, diepgaand en sfeervol. Groengeel en warmoranje zorgen voor een opgewekt lichtpuntje. Zachtgrijs en beige geven wat luchtigheid en elegantie, en gebruik je in ruimtes die wat lichter wilt houden.

Dit palet brengt warmte, en kan daarom eigenlijk in alle ruimtes in je huis toegepast worden waar je een gevoel van geborgenheid wilt creëren. Hooglans en zijdeglans kunnen hier mooi met elkaar gecombineerd worden, zoals het licht speelt op tin en koper. Matte verf, voor muren en vloer benadrukken het gevoel van historie. De kleuren smelten als het ware samen met je huis. Elke kleur vertelt zijn eigen verhaal.

De kleuren van het palet

  1. Flexa meng collectie – G0.30.60
  2. Zoffany – Monet
  3. Histor – JADE
  4. IJM Colour – Tokyo Americana – Godanda
  5. Zoffany – Dark Chocolate
  6. Histor – Vermiljoen
  7. The Little Greene – Bone China Blue
  8. Zoffany – Zoffany Green
  9. The Little Greene – Marine Blue

Bron: Eigen Huis & Interieur februari 2011, vtwonen april 2011, Seasons nr 1 2011, More Than Classic juni/juli 2011, vtwonen februari 2011, Seasons nr 5 2011.

nog meer: wooninspiratie