Creëer balans en rust met de kleurtrend Soft Nudes

Subtiel, in balans, ingetogen, zacht en krachtig… allemaal woorden die naar boven borrelen als je kijkt naar de sfeer in het kleurenpalet Soft Nudes. Bijna een neutraal canvas waarmee je kunt spelen al naar gelang de seizoenen of jouw eigen stemming en gevoel.

kleurtrend soft nudes

Kleurtrend Soft Nudes

Nudes kleuren zijn toepasbaar op veel manieren. Een perfecte mix van kleuren die elkaar aanvullen en versterken en rust en balans geven op een verfijnde manier. Kies bijvoorbeeld voor subtiele kleuren als grijstinten of poederachtige kleuren voor je vloer of muren. Verfijnd, zacht en prachtig in combinatie met hout.

Kleuraccent

Behoefte aan een kleuraccent? Dit kleurpalet laat zich combineren met veel kleuren. In de lichtere zomerperiode maak je het palet frisser door het toevoegen van een kleuraccent zoals een fellere abrikoos, maar ook een blauwtint zoals in het beeld linksboven combineert prachtig.

Stoer en grafisch

Prachtige tinten binnen dit palet zijn ook de vergrijsde bruintinten en de subtiele caramel tint in combinatie met de poederachtige roze-tinten. Voeg een donkere kleur toe voor net iets meer kracht en een stoere en grafische uitstraling.

Perfecte mix

De perfecte mix bepaal je zelf door te denken in grote vlakken, subtiele accenten en kleuraccenten die je snel kunt aanpassen. Gebruik dit palet in combinatie met hout, beton, keramiek in afwisselend mat en glanzend, natuurlijke stoffen als linnen, katoen en wol.

Ben je op zoek naar balans en rust? Kies dan voor Soft Nudes en speel er mee voor jouw perfecte mix.


De kleuren in dit palet (v.l.n.r.):

  1. Pink Ground – Farrow & Ball
  2. Waarde – Histor
  3. Moss – Painting the Past
  4. Down Pipe – Farrow & Ball
  5. Light Blue – Farrow & Ball
  6. Concentratie – Histor
  7. Chalk – Painting the Past
  8. Dimity no. 2008 – Farrow & Ball
  9. Sand – Painting the Past

Bron: Kleurtrend Soft Nudes gemaakt door Jantine Vaartjes van April and May – Beeld: 1 RUM magazine | 2 Follow Studio | 3 The Style Files | 4 Heidi Lerkenfeldt | 5 Flexa Colour Futures 2012
6 Kirstie van Noort

De hierboven getoonde kleuren kunnen afwijken van de werkelijkheid.

nog meer: wooninspiratie