Kleurpalet met Oud-Hollandse kleuren

Lentekriebels? Ga aan de slag met de buitenkant van je huis. In dit kleurpalet met Oud-Hollandse kleuren vind je deze week dan ook een palet geïnspireerd op de natuur. Laat je inspireren door dit frisse kleurpalet mét karakter. 

oud-hollandse kleuren

Oud-Hollandse kleuren

Oud-Hollands groen, een donkere groentint, is nog altijd een van de meest gekozen kleuren voor de buitenkozijnen en buitendeuren. Bij deze groene kleur staat een zachte, warme beige geel erg mooi. Geel is de kleur van de zon en maakt mensen blij. Een combinatie van groen en geel roept een zomers gevoel op.

Durf! Het kleurpalet bestaat uit 2 stevige kleuren gecombineerd met een witte basic kleur. In het huis hieronder zie je het kleurenpalet toegepast op de kozijnen van het raam en de deur. De kleuren geven het huis echt een eigen karakter. Het wit zorgt ervoor dat het mosterd geel toch fris blijft.

De kleuren in dit palet

Kleur 1: Wit – Flexa Professional
Kleur 2: F5.11.79 (RAL 1015) – Flexa Professional
Kleur 3: Woudgroen (L0.14.17) – Flexa Professional

Buitenverf

Zelf als echte professionele buitenschilder aan het werk? Dat kan met de verflijn Flexa Professional. De lakken in deze collectie zijn speciaal ontwikkeld voor het duurzaam beschermen, onderhouden en verfraaien van het houtwerk aan huis. In het assortiment zit een dekkende hoog- en halfglanslak en een grondlak (in wit en grijs). Al deze producten zijn voor buiten.

Kleurkaart Flexa Professional

Naast goede verf wil je ook met de juiste kleur aan de slag. De kleurkaart van de Flexa Professional buitenverf collectie bestaat uit 22 kleuren. Acht van deze kleuren zijn wit/crème. Aangevuld met de meest gangbare buitenkleuren zoals Grachtengroen en een aantal RAL kleuren. Groenen, blauwen en roden en tevens enkele grijstinten.

5 verftips voor de buitenkant van je huis

1. Lees voordat je begint aan de schilderklus eerst goed het etiket van het verfblik.
2. Gebruik voor een optimaal resultaat altijd een kwalitatief goede verfkwast.
3. Schuur en ontvet steeds goed tussen de verschillende verflagen. Dit is onder andere goed voor de hechting.
4. Let op de temperatuur. De droogtijd vermeld op het blik is 20 graden. Indien het kouder is buiten, is de droogtijd ook langer.
5. Schilder altijd achter de zon aan.

Kleurstalen

Onzeker over je kleurkeuze? Maak gebruik van de grote A5 kleurstalen die online te bestellen zijn via de Flexa kleurstalenservice. Bekijk de kleuren buiten en zoals je de verf op het houtwerk aanbrengt, leg de staal op het kozijn of houdt het tegen het kozijn of de deur.

Kijk voor een overzicht van alle kleuren in de Flexa Professional collectie op www.flexa.nl.

nog meer: wooninspiratie