De interieurtrends van nu die je moet kennen

Een rondje langs stylisten en influencers op Instagram levert altijd weer bakken inspiratie en een lijstje aan nieuwe trends op. Sommige lijken zomaar uit de lucht te vallen, andere zaten er al aan te komen of zijn een voortzetting van wat we al eerder zagen. Die opvallendste en mooiste interieurtrends delen we graag met je.

Primaire kleuren

De eighties komen terug! En dat is goed nieuws want in de tachtiger jaren kon eigenlijk alles, van kitsch tot Pop Art. Het gebruik van primaire kleuren, zoals rood, blauw en geel past echt bij deze periode, het liefst in combinatie met vintage vondsten zoals Gispen stoelen, glazen tafels en glimmende buizenframes. Veel designliefhebbers hebben er nooit helemaal afscheid van genomen, maar de felle kleuren mogen weer in 2021.

Pop art

Net als de primaire kleuren komt ook Pop Art weer om de hoek kijken. Oorspronkelijk komt het uit de jaren vijftig van de vorige eeuw, maar met meerdere revivals in de jaren daarna is het nooit helemaal weggeweest. Sowieso is de kitsch uit die tijd weer helemaal terug, denk maar aan grote messing spiegels en vazen van gekleurd glas. Het altijd blije Pop Art en geometrische vormen vind je terug op de muren in de vorm van prints, behang en neonlichten.

Geweven riet

Vind je al die patronen en kleuren een beetje too much? Dan is er gelukkig ook een interieurtrend die één en al zen uitstraalt. Geweven riet liet vorig jaar al van zich horen en vind je nog steeds terug in onze huizen. Je komt als vanzelf in een rustige flow met wittinten en aardekleuren in combinatie het warme en luchtige van webbing.

LEES OOK
Hebben! Een wandkast met webbing

Design uit de oudheid

Als we een heel grote stap terug de tijd in gaan, dan komen we uit bij een grote inspiratiebron voor de interieurtrends van nu. De Griekse oudheid drukt namelijk een flinke stempel op wat wij ineens weer allemaal mooi vinden. Schelpenvormen, bustes, marmer, zuilen… ze ademen allemaal die Griekse sfeer uit. Toch is deze trend verre van oubollig en komen ze bij verschillende interieurstijlen verrassend mooi uit de verf. En een mix van Scandinavisch en Grieks is dan ineens helemaal niet meer zo gek.

LEES OOK
Dit zijn de 6 basics van een Scandinavisch interieur

Patronen combineren

De tachtiger jaren komen bij het combineren van patronen ook weer om de hoek kijken. Geometrisch met bloemenprints? No problem. Vloekende combinaties bestaan bij deze blijmaker onder de interieurtrends ook al niet. Bang dat het pijn gaat doen aan de ogen hoeft niet, zo lang je het aantal kleuren maar niet overdrijft. Gebruik je alleen pastelkleuren of natuurtinten, dan kun je het alsnog aardig bont maken.

nog meer: wooninspiratie