De energie van geel in de woonkamer

De kleur geel is niet weg te denken uit ons interieur. Mosterd, oker of juist citroengeel het blijven kleuren die energie met zich mee brengen. De energie van geel in de woonkamer. 

geel voor energie in je woonkamer

Geel in de woonkamer

Mosterd, oker of het frisse geel van een onrijpe citroen, geel is en blijft nog even. De kleuren die je er naast kiest, maken het geheel subtiel of juist opvallend. Het is bij uitstek een tint met energie en brengt een ruimte tot leven. Vooral ruimtes op het noorden hebben veel baat bij deze kleur; het heeft dezelfde werking als direct zonlicht. Kies wel voor een warme tint want dat werkt beter dan een tint met wat groen. Lijkt een geeltint wat fel uitgevallen? Zwak de helderheid dan af door er een koele grijs of chocoladebruin naast te gebruiken. Je kunt ook spelen met motieven. Een felgeel in strakke, geometrische motieven geeft een moderne indruk en een weelderig bloemenmotief is meer romantisch. En experimenteer eens met verschillende nuances geel over elkaar heen. Dat geeft een geweldige dieptewerking.

Kleuren in dit palet

Kleur 1. Flexa Colors Collectie – G.9.27.84
Kleur 2. Flexa Colors Collectie – Trends 12 Koriander
Kleur 3. Histor One – Strong Ochre
Kleur 4. Flexa Colors Collectie – Trends 13 Happy
Kleur 5. Histor – Lach
Kleur 6. Zoffany Paints – Vermeer Yellow
Kleur 7. Zoffany Paints – Sung Mauve
Kleur 8. Flexa Colors Collectie – Donkerbruin 1018
Kleur 9. Sanderson – Ice Cascade 44-1P.

Bron: Eigen Huis & Interieur augustus 2008, More Than Classis augustus/september 2008, ariadne at Home november 2008, ariadne at Home augustus 2008, Eigen Huis & Interieur oktober 2009, Home and Garden oktober/november 2008.

nog meer: wooninspiratie