Blauwe en groene kleuren in huis

Een spannend kleurenpalet met overwegend blauwe en groene tinten. Maak een combinatie voor blauwe en groene kleuren in huis. 

tie-dye-bank-DIY-turquoise-blauw-wit

Blauwe en groene kleuren in huis

Dit zijn de kleuren van de subtropen, vlak na een verkoelende bui. De regen geeft hier en daar wat glans. Het water weerspiegelt het blauw van de lucht en het groen van de bomen. Het doorgaans koele blauw is warm door een tintje beige en groen waarmee het vermengd is. Groen is spannend door de blauwe gloed.

Diepe kleuren, bijna zwart, maar allemaal met net een andere nuance. Papegaaienblauw geeft een nieuw accent. De afwisseling van zijdeglans lak, hoogglans lak en matte verf zorgen voor spannende reflecties. Alle donkere kleuren met elkaar gecombineerd is gewaagd, maar geeft wel een erg sterk en intens effect. Een lichtere kleur in een matte verf, structuurverf of leemstuc geven een kalme uitstraling aan een ruimte. Vooral als het in grote gebaren wordt gebruikt. De kleuren werken wat lichter en speelser als de lichte tinten de boventoon voeren en de donkere tinten de accenten geven.

Kleuren in dit palet

  1. Flexa Colors HomeMade collectie – Batikblauw
  2. Histor – Uiterst 0907-B09G
  3. Histor – Fragment S 8010-B50G
  4. Farrow & Ball – Slipper Satin 2004
  5. Sanderson – Indigo Blue 120
  6. Little Greene – Md Brunswick Green 126
  7. Zoffany – Moorish Blue
  8. Pure by Flexa ColorLab – Middle Aqua
  9. Flexa Colors Music collectie – Vinyl

Bron: vtwonen

nog meer: wooninspiratie