Echte nudes: huidskleur in Pantone

Als je op zoek bent naar inspiratie voor je interieur kom je regelmatig de term ‘nudes’ tegen. Maar wat wordt precies met deze term bedoeld? Het antwoord is eenvoudig: huidskleur. Nudes is een verzamelnaam voor verschillende huidtinten. Niet alleen in het interieur, maar ook in de mode, wordt dit woord vaak gebruikt. Laat je inspireren door de kleur van je huid!

huidskleuren

huidskleur in pantone

huidskleur in pantone

Verschillende kleuren nudes

Er bestaan ontzettend veel nudes kleuren. De 7 miljard mensen die op aarde leven, hebben immers allemaal een andere huidskleur. Variërend van zwart tot bijna kleurloos. Grofweg is onze huidskleur onder te verdelen in: blank, getint of donker. Naast deze driedeling is de huid ook nog eens koel of warm. Een koele huid heeft roze in het kleurenpalet en een warme huid geel. Of je een warme of koele huid hebt is weer van invloed op de kleuren die goed bij jou staan. Dit principe is ook te vertalen naar je interieur. Ga je bijvoorbeeld voor een koele nude kleur in huis, vermijd dan warme geeltinten.

Kleurenwaaier van huidskleuren: huidskleur in Pantone

De Braziliaanse kunstenares Angelica Dass moet het bizar hebben gevonden dat die 7 miljard tinten slechts verdeeld worden in 3 groepen. Met haar portretreeks Humanae speelt ze hierop in. In de serie drukt ze de huidskleur van haar modellen uit in kleurcodes van Pantone. Het Pantone-systeem wordt wereldwijd gezien als de technische standaard voor kleur. Uit het gezicht van haar modellen haalde de kunstenares de huidskleur en verfde de achtergrond in exact dezelfde Pantone kleur. Haar doel is pas te stoppen met de reeks als alle 1114 nudes tinten van Pantone op de foto staan.

Kleurtrend Soft Nudes

Naturel nudes tinten bij jou in huis? Laat je inspireren door de kleurtrend Soft Nudes. Een kleurpalet met subtiele, zachte en ingetogen kleuren. Goed te combineren met grijs- en bruintinten. Mooi is om deze tinten te combineren met natuurlijke materialen als hout en katoen.

De verfkleuren bij dit kleurpalet vind je in de kleurtrend Soft Nudes

Bron: portretten: Humanae | slaapkamer: vtwonen

nog meer: wooninspiratie