vtwonen

Niet voor muurbloempjes: 50 tinten grijs

De woonkamer is het kloppend hart van je huis. Je ploft er in de zetel na een drukke dag, voert er goede gesprekken of kijkt er gezellig met het hele gezin tv. Daarnaast is het de eerste indruk die je gasten krijgen van je huis (en daarmee ook van jou). Logisch dus dat het kleurschema en ontwerp van de woonkamer een belangrijke rol spelen in het stylen van je interieur. Dit is het bewijs dat grijs zeker niet synoniem staat voor ‘kil’ én beeldschoon combineert met andere natuurtinten.

Oase van rust

Wat je stijl ook is, er is één kleur die altijd geraffineerd oogt: grijs. Een grijze woonkamer is heerlijk neutraal en tegelijkertijd allesbehalve saai. Het is een manier om de woonkamer centraal te stellen en om te dopen tot een oase van rust. Als je houdt van minimalistische ontwerpen is dit ongecompliceerde kleurschema een mooie manier om de aandacht te richten op het cleane design en de kwalitatieve afwerking.

Dus grijs saai? Nee, zeker niet. In deze woonkamers zorgt grijs net voor een statement.

Grijze muren

Zo’n intens grijze muur heeft bijna geen decoratie meer nodig, maar alles wat je voor zo’n muur plaatst komt nóg meer tot z’n recht.

Grijze muren

Dankzij de lichtgrijze tinten oogt de ruimte meteen Scandinavisch en sereen.

Grijze muren

Neutrale tinten geven je de ruimte om te experimenteren met verschillende materialen.

Speel met verschillende vlakken grijs en geef je huis nog meer warmte met een gemêleerd tapijt.

Grijze muren

Dol op roze? In combinatie met grijs oogt het volwassen en romantisch in plaats van Barbie-zoet.

Bron 1. vtwonen 01-2017 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman 2. vtwonen | Fotografie Jansje Klazinga, Jeroen van der Spek, Tjitske van Leeuwen | Styling Cleo Scheulderman, Frans Uyterlinde, Marianne Luning 3. vtwonen 04-2017 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Marianne Luning 4. vtwonen 01-2018 | Fotografie Sjoerd Eickmans | Styling Marlies Does

Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties