De kleuren van 2013

Kleurspecialist Pantone benoemde Emerald tot de kleur van 2013. Deze smaragdgroene kleur zullen we dit jaar veel terugzien in huis. Van wand tot woonaccessoires. Maar Emerald is niet de enige kleur waar we in 2013 de toon mee zetten. Welke kleuren zijn dit jaar onmisbaar in jouw interieur? Lees alles over de kleuren van 2013.

Geel in de woonkamer! Geel in je interieur De kleur van 2013: Emerald groen! Monaco blue

Zie je de kleur Emerald dan denk je aan dure edelstenen. De kleur straalt luxe uit en staat symbool voor welzijn, balans en harmonie. De juweelgroene kleur zal een muur in de woonkamer of slaapkamer een prachtige uitstraling geven. Het is een opvallende kleur die alle aandacht naar zich toe trekt, dus er is wel lef voor nodig! Is een muur in de kleur van 2013 je te overweldigend? Pak het dan wat subtieler aan en laat de smaragdgroene kleur terug komen in woonaccessoires, bijvoorbeeld met deze vaas van House Doctor via Livv Lifestyle. Heb je nog een oud kastje staan? Knap hem op met deze levendige kleur!

Steeds vaker zien we fel geel en okergeel terugkomen in de woonbladen. De kleur is opwekkend en geeft een vrolijk gevoel. Leuk dus om geel, met het voorjaar op komst, als accent in je interieur te gebruiken! De kleur vraagt wel om een rustige basis en is mooi te combineren met grijstinten en natuurtinten. Je hoeft het niet groots aan te pakken om het sombere wintergevoel achter je te laten, een paar gele tinten maken al een groot verschil.

Bron: 1. Inrichting-huis | 2. Levis | 3. Klus-info | 4. Villa d’Esta

nog meer: wooninspiratie