Babykamer inspiratie thema

Wat eerst een studiekamer, rommelhok of misschien wel inloopkast was, wordt bij de komst van een kleine omgetoverd tot een prachtige babykamer. Maar hoe? Babykamer inspiratie komt altijd van pas. Kleurgebruik is bij de babykamer erg belangrijk. De zintuigen kunnen namelijk met vier maanden al kleuren onderscheiden. Bovendien draagt het waarnemen van kleur bij aan de ontwikkeling. 

babykamer inspiratie

Kies een thema of stijl

Als je aan de slag gaat met de babykamer is het handig om vooraf een bepaald thema te kiezen. Denk aan een kleurpalet of een echte thema babykamer zoals een Nijntje of  Woezel en Pip. Je kunt ook meer in stijlen denken, van romantisch tot barok. Bij ‘Kinderkamer‘ vind je inspiratie voor stijlen en thema’s voor de babykamer.

Aan de slag met een kleurpalet

Wil je liever met een bepaald kleurpalet aan de slag? Kleur speelt altijd een grote rol bij het inrichten van de babykamer, omdat het bijdraagt aan de ontwikkeling en creativiteit van de kleine. Bedenk goed dat baby’s vanaf vier maanden al kleuren kunnen onderscheiden, ook al zijn het vooral de fellere kleuren. Het is aan te raden om altijd een paar kleuraccenten aan te brengen, dit hoeft echt niet perse met verf. Met accessoires en knuffels gaat dit ook prima.

Tip: zorg ervoor dat de babykamer altijd netjes en opgeruimd is. Een consistent geheel zorgt voor rust en kalmte. Zo kun je ook veel makkelijker experimenteren met kleur. Probeer daarom altijd voor voldoende bergruimte te zorgen.

Bron: onbekend

nog meer: wooninspiratie