Kleurinspiratie: schilder je huis in een paar seconden

Laat jij je inspireren door kleuren uit de natuur, houd je van veel wit of ga je voor poederpastels? Verf heeft vaak een groots effect in een ruimte en is bijna altijd goedkoper dan een paar nieuwe kussens of een nieuwe bank. Kleurinspiratie nodig? Wij helpen je op weg.

grijs kleurinspiratie

kleurinspiratie blauw

kleurinspiratie pastel

Lichte kleuren

Ook een kleine ruimte kun je schilderen. Dit hoeft zeker geen wittint te zijn. Kies een lichte kleur en verf de hele ruimte. Heb je een ruimte die overloopt in een andere ruimte (zoals bijvoorbeeld een kamer en-suite) dan is het ook mooi om de aangrenzende ruimte een opvolgende tint uit dezelfde kleurfamilie te geven.

Vergrijsde tinten

Een rustgevende sfeer bereik je met vergrijsde tinten. Combinaties met vergrijsde kleuren ogen in een ruimte prettig en ontspannend. In een kleurpalet zijn het de ‘grijzen’ die de andere kleuren of de felle accenten rijker maken.

Pastel

Geef je huis een frisse look met poederpastels. Combineer volwassen pastels als poederroze en zachtgroen. Prachtig bij wit en grijs! Hier en daar een glimmertje goud maakt het af.

Blauw

Het vraagt om een beetje lef, maar dan krijg je ook wat. Ga je voor blauw – in heel veel tinten – als basiskleur in huis, dan doet dat meteen iets met je humeur. Ga bijvoorbeeld voor zachtblauw, nachtblauw of lavendelblauw.

Even oefenen?

Een verfkleur kiezen is best lastig. Want hoe weet je hoe het er écht uit komt te zien? Met deze kleurentool kun je een voorproefje zien. Upload een foto van je huis en geef je muur, binnen een paar seconden, een andere kleur. Instant kleurinspiratie!

Ben je op zoek naar nog meer kleureninspiratie? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!

nog meer: wooninspiratie