Onder je bed opbergen is perfect voor deze spullen

Heb je een kleine woning of weinig opbergruimte, dan loop je hoogstwaarschijnlijk meer dan eens met voorwerpen in je handen waarvan je niet weet waar je ze moet laten. Een tip: verstop deze spullen onder het bed.

vtwonen 05-2019 | spullen opbergen onder je bed | kleine woning

Strijkplank

Als je klein woont, zijn lange voorwerpen vaak een last. Een strijkplank, bijvoorbeeld. Hoe handig is het als je ‘m gewoon onder je bed kunt schuiven? Strijken doe je gemiddeld een keer per week en dus hoeft je plank echt geen prominente plek in het huis te krijgen. Onder dat bed ermee!

Platte opbergboxen

Heb je kleine troepjes die je niet vaak gebruikt, stop ze dan in een platte opbergdoos. Ook handig voor je winter- of zomergarderobe, tassen, slaapzakken en andere spullen die je maar eens in het jaar nodig hebt. Wist je dat je zomer- of winterdekbed er vaak ook in past? Heb je een groot bed, dan kun je lekker veel boxen kwijt. Jij blij!

Opgerolde vloerkleden

Met een vloerkleed maak je een statement en zorg je voor comfy voeten. Heb je een kleine woning en meerdere vloerkleden, dan is onder het bed de perfecte opbergplek als je er maar een wilt neerleggen. Zorg wel dat je regelmatig onder het bed stofzuigt, want stof trekt (veel!) stof aan. Wel zo fijn dat als je weer wilt wisselen, je vloerkleed er nog mooi uitziet.

Boeken

Heb je veel boeken of tijdschriften, maar een kleine woning? Onder het bed met die boeken! Maak stapels die precies onder de rand van de lattenbodem door kunnen en duw ze met je hand naar het midden van het bed. Let wel: boeken die helemaal in het midden komen te liggen, krijg je er niet zomaar weer onder vandaan. Zorg dus dat je alleen de al gelezen of oude exemplaren op deze plek opbergt.

Nog meer opruimtips vind je hier.

nog meer: wooninspiratie