Kleine (maar fijne) kamerplanten

Om een groen paradijs in huis te creëren heb je echt geen joekels van planten nodig. Voor het echte urban jungle gevoel kun je ook meerdere kleine kamerplanten aanschaffen. Deze mini-planten brengen zeker net zoveel sfeer.

Sanseveria

Alom bekend is de sanseveria oftewel vrouwentong. Deze supersterke én makkelijk te verzorgen kamerplant groeit niet zo snel en blijft dus vaak van een fijn, klein formaat. Daarnaast heeft de plant een extra luchtzuiverende werking. Reden genoeg om hem in huis te halen.

LEES OOK
Makkelijke planten voor in huis (ook zonder groene vingers!)

Echeveria

Deze vetplantjes met prachtige vormen heb je vast al vaker gespot: je komt ze vaak tegen in lieve, kleine potjes. En dat is niet voor niks, want echt groot worden de echeveria vetplanten niet. Ze zijn makkelijk in de verzorging en hebben verschillende looks. Zet er daarom een paar bij elkaar voor een speels geheel.

Cactus

Je hebt natuurlijk cactussen van een flink formaat en daar tast je dan ook vaak wat dieper voor in de portemonnee. Cactussen groeien namelijk met een slakkengangetje. Komt dat even goed uit als je niet wilt dat een kamerplant veel vierkante meters opslokt. Als je een cactus op mini-formaat koopt, dan hoef je daar niet bang voor te zijn.

LEES OOK
Waarom plantenvoeding onmisbaar is voor jouw groene vrienden

Graslelie

De perfecte kamerplant voor mensen zonder groene vingers: de graslelie. Deze kamerplant kan namelijk goed tegen verwaarlozing en groeit op de meeste plekken in huis. Groeien doet deze plant zeker, maar niet tot een reusachtig formaat.

Bonsai

Een langzame groeier, maar zeker een leuke toevoeging voor het interieur is de bonsai. Deze groene kamerplant mét stam vind je in allerlei soorten en maten. Als je een kleine aanschaft, dan blijft hij dat voorlopig nog wel even. Een bonsaiboompje van 30 centimeter hoog kan namelijk al zo’n 30 jaar oud zijn!

Pannenkoekplant

Een gezellig én klein plantje is de pannenkoekplant. Groeien doet hij wel, maar vaak langzaam in de hoogte. Echt groot worden ze dus niet. Leuk aan deze plant is dat je ze makkelijk kunt stekken en dat betekent meer groene bloeiers voor jou of om weg te geven!

LEES OOK
Met deze tips blaas je nieuw leven in je ‘hangende’ pannenkoekplant

Hypoestes

De Hypoestes phyllostachya is een fijne, maar kleine bloeier. Als je een ruimte extra wilt opfleuren dan kun je de Hypoestes scoren in verschillende kleuren. Met een wit blad, een lichtroze of zelfs hardroze blad. Word je vrolijk van!

nog meer: wooninspiratie