Op zoek naar een kledingkast? Deze zijn functioneel én stijlvol

Een kledingkast heeft natuurlijk vooral een functioneel doel: het opbergen van je kleding. Maar voor de echte interieurliefhebber geldt natuurlijk dat het oog ook wat wil. Een kledingkast hoeft dus heus niet alleen handig zijn, maar ook stijlvol. Wij vertellen je graag waar je op moet letten als je een kledingkast wilt kopen die aan beide eisen voldoet.

vtwonen DIY | Large | Linnenkast

It’s all about balance

Inderdaad, het gaat allemaal om de juiste verhoudingen. En dan hebben we het in dit geval over de verhouding tussen lades en hangrails in je kast. Lades zijn in ieder geval onmisbaar voor een functioneel ingedeelde kast, want hier kun je de meeste spullen in kwijt. Maar er zijn natuurlijk altijd items – die ene blouse die altijd zo snel kreukelt bijvoorbeeld – die je liever ophangt. Zorg dus ook dat er ten minste één hangrail in je kast aanwezig is. Tip: meerdere rails achter of onder elkaar werken ruimtebesparend.

Werk in de hoogte

Hoe meer je kwijt kunt in de kledingkast, hoe functioneler hij is. Kies dus een kast uit die je mooi vindt én hoog is. Want een hoge kast kost je geen extra vierkante meters, maar zorgt er wel voor dat je extra veel plek hebt om je kleding op te bergen. Win-win!

Wil je een kast die écht perfect is voor de ruimte? Maak ‘m dan zelf! Lees meer over een zelfgemaakte kastenwand.

Passend bij de ruimte

Dan even terug naar de stijl. Een kledingkast moet passen bij de ruimte waar hij in staat. En geloof het of niet, dit betekent soms juist dat je kast het tegenovergestelde van die ruimte mag uitstralen! Hoe dat zit? Zie het zo: je kunt twee kanten op. Je kast blend in met de rest van je interieur (dit zorgt voor rust) óf je kast valt extra op door er juist uit te springen. Heb je bijvoorbeeld een donkere muur? Neem dan een witte kast. Juist een sereen wit interieur? Kies dan een kast in een felle kleur.

Tijd om te kiezen waar jij voor gaat!

Shop jouw perfecte kledingkast…

nog meer: wooninspiratie