Klaar voor de zomer?

De lente is weer begonnen! Het zonnetje schijnt en de vogeltjes fluiten, maar hoe is het met je tuin gesteld? Is jouw tuin al klaar voor de zomer? Kom erachter op tuinieren.nl!

klaar voor de zomer

Klaar voor de zomer?

Voor de een is een relax tuin met loungebanken en een ouderwetse houtskool barbecue de perfecte tuin, terwijl voor de ander juiste beplanting belangrijk is. Op tuinieren.nl zijn nu video’s te vinden van heel veel verschillende sfeertuinen als inspiratie voor de inrichting van je tuin. Tuinman Jurgen Smit geeft tips voor de beplanting, bestrating en decoratie van je tuin. Zo kun je van jouw tuin een droomtuin maken en is hij helemaal klaar voor de zomer. Kies bijvoorbeeld voor een tropische tuin, een loungetuin of een mediterrane tuin. Zelf als je niet ver weg gaat, kun je op vakantie in je eigen sfeertuin.

Ga naar de voorbeeldtuinen op tuinieren.nl.

Zomerklaar

Ga je binnenkort op vakantie? Vergeet dan niet je tuin zomerklaar te maken. Zo overleeft je tuin het als jij op vakantie bent. op tuinieren.nl vind je een handige checklist met allees wat je moet doen voordat je op vakantie gaat. Zo is je tuin nog net zo mooi als je weer thuiskomt.

Er zijn een aantal taken die ook gedaan moeten wordne als je weg bent, zoals het water geven van de planten. Daarvoor kun je een oppas inhuren (bijvoorbeeld de buurman) en vertellen waar de benodigdheden liggen zoals gereedschap of een gieter. Er zijn ook systemen die je planten automatisch water geven. Er zijn nog veel meer dingen waar je aan moet denken, en de meest kun je gelukkig zelf doen voor je vertrekt.

Ga naar de checklist

Bron: tuinieren.nl

nog meer: wooninspiratie