Zelf muurstickers maken

Een muursticker is een leuke en vrolijke decoratie voor de baby- en kinderkamer. Online zijn er al veel verschillende soorten stickers verkrijgbaar. Maar kan je jouw specifieke sticker niet vinden? Dan kan je heel goed zelf muurstickers maken! 
Muurstickers zelf maken

Zelf muurstickers maken

Ben je creatief en handig met schaar en papier? Dan kan je zelf een eigen muursticker knutselen:

  • Bij Kleur mijn interieur en bouwmarkten zoals de Gamma en Praxis kan je allerlei soorten plakfolie/plastic kopen. Kies een paar leuke kleuren en motieven uit om te combineren.
  • Op de achterkant van het plastic (op het beschermpapier) teken je een figuur naar keuze in spiegelbeeld. Deze kan je uit de losse pols tekenen. Je kunt ook op het internet een afbeelding zoeken en hier een sjabloon van maken. Voor leuke sjablonen kijk je bij Flexa.
  • Met een stanleymes snij je één of meerdere figuren uit het plastic. Verwijder de beschermfolie en plak de sticker op een gladde ondergrond.

Het bovenstaande stappenplan kan je ook toepassen op verschillende behangrestjes. Deze moet je dan wel zelf nog met behangplaksel op de muur plakken.

Muurstickers ontwerpen

Heb je een idee voor een leuke muursticker? Misschien een grappige vorm, een mooie tekst of een foto. Bij Stickerop ontwerp je je eigen muursticker. Je maakt in een beeldbewerkingsprogramma je sticker zoals je hem wilt. Upload het beeld en je hebt enkele dagen laten een home-made muursticker in huis.

Bij Stickerkunst hebben een ‘plakkunst designer’. Op de website kan je zelf muursticker maken en ontwerpen. Je kunt spelen met tekst, vormen, afbeeldingen en kleuren.

Muursticker van stof

Ook van stof kan je een zelf muurstickers maken. Deze strijk je op de muur met behulp van steam a seam.

Muurstickers kopen

Voor inspiratie en verkoopadressen van leuke muurstickers lees je het artikel over muurstickers. Ben je specifiek op zoek naar een muursticker in de vorm van een boom of sterren? Bekijk dan de artikelen over muursticker kinderkamer boom en muurstickers sterren.

Bron: ariadne at Home

nog meer: wooninspiratie