Hoezo meisjes- of jongenskamer?

Geen roze kamertje voor dochterlief of een blauwe jongenskamer voor meneertje junior, maar een uniseks ‘camera obscura’. Licht mysterieus, gegarandeerd stoer. En de nodige extra eyecatchers maak je zo zelf. Twee leuke stylingideeën voor de kinderkamer.

lambrisering jongenskamer

Bureauplank met touw

Hij lijkt alleen aan het touw te hangen, maar stiekem is de bureauplank vastgeschroefd aan de muur. Omdat losse kinderspullen al genoeg kleur geven aan de meisjes- en jongenskamer, is het voor de nodige ‘rust in huis’ ook wel lekker de basis een beetje ingetogen te houden. Bijvoorbeeld door de kast en het bureau in een net iets lichtere tint dan de muur te schilderen. Met je tapijt kun je dan wel weer wat kleur toevoegen.

Zwevend bureau

Omdat nu eenmaal niet iedereen houdt van kuisen: een zwevend bureau. Dat maakt het schoonmaken eronder net iets makkelijker en het geeft bovendien optisch een gevoel van meer ruimte. Snel gemaakt en origineel detail: het ‘krijtrondje’ op de muur. Samen met de letter P doorbreekt die meteen ook de symmetrie van de lambrisering.

Bron: vtwonen juli 2014 | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn

nog meer: wooninspiratie