Stylingtips voor een hippe, roze meisjeskamer

Roze is nog steeds de populairste kleur voor in de meisjesslaapkamer. Hoewel we dan al snel denken aan sprookjesachtige accessoires en prinsessenbehang op de muur kan het ook anders. Ga voor een stoere meisjeskamer met frisse, roze accenten. Deze roze meisjeskamer is net even anders, maar minstens zo leuk!

Stoere, roze meisjesslaapkamer

Voor een gezellige meisjeskamer heb je niet per se emmers roze verf nodig. Maar hoe zorg je dan dat je, zonder roze in overvloed, toch een echte meisjeskamer creëert? Met accessoires in zachtroze, een vrolijk dekbedovertrek en een mooi vloerkleed naast het bed bereik je een groots effect. Houd het geheel rustig en combineer niet teveel tinten roze met elkaar. Al het speelgoed is al druk genoeg. Wil je naast die accessoires toch graag een kleurtje op de muur? Ga dan voor een zachte en niet te zoete pasteltint met één muur in origineel behang.

Stoere materialen

Omdat roze van zichzelf een zoete kleur is, kun je deze kleur goed combineren met stoere materialen. Steigerhout is een goed idee, maar ook andere soorten hout verzwakken het zoete van het roze. Wil je tegelijkertijd ook veel warmte en gezelligheid in de kinderkamer? Kies dan voor gebreide en gehaakte accessoires. Uiteraard kun je ook lichtere materialen gebruiken, zoals linnen en katoen, maar mix deze dan wel met andere materialen.

Accessoires voor een roze meisjeskamer

Dekbedovertrek van Oyoy, wolk lamp van A Little Lovely Company, slinger van Meri Meri, wandplank van Done by Deer, meetlat giraffe van Roommate, schapenvacht van Urban Nature Culture, mand van Kidsdepot, knuffel van Done by Deer, letterbord van Gadgy, vloerkleed van Kidsdepot, bijzettafels van Leitmotiv.

Bron beeld: Coming Kids

nog meer: wooninspiratie