Maritiem kinderkamer voor kleine kapiteinen

Schepen, zee, ankers en reddingsboeien zijn de ingrediënten voor een maritiem kinderkamer. Maak voor je zoon of dochter een slaapkamer waarin in of op een schip waant.Kinderkamer maritiem

Kleurenpalet kinderkamer maritiem

De basis van een maritiem kinderkamer is het kleurenpalet rood, blauw, wit en zandkleurtjes. Het klinkt een beetje als de Nederlandse vlag, maar dat moet je juist proberen te voorkomen. Gebruik veel wit en wissel verschillende blauwtinten met elkaar af, zoals heel donker zeemansblauw in combinatie met lichtblauw. Zo wordt het echt een maritieme kamer.

Maritieme lamp

Perfect voor in de maritieme kinderkamer is de hanglamp van Little Dutch. Deze lampenkap heeft zeemansstrepen en er staat een kompas op afgebeeld. Wanneer de lamp aangaat, verschijnt er een groot zeilschip op de kap. De lamp is verkrijgbaar in het blauw en in het grijs.

Een leuk nachtlampje vind je bij Kidzsupplies. Hier verkopen ze een vuurtoren lamp. Deze figuurlamp geeft een zachte sfeerverlichting welke heel geschikt is als nachtlampje. De vuurtoren is verkrijgbaar in het rood-wit en blauw-wit.

Nautische accessoires

Meer accessoires voor in de maritieme kinderkamer vind je bij de Kleine Lakei. En leg op het bed het dekbedovertrek met visjes, sterretjes en bootjes van Ik en Ik.

Op de kale muur boven het bed plak je een muursticker in de vorm van een boot van Klein&Fijn. Dit zeilschip deint op de golven en is verkrijgbaar in maar liefst 22 verschillende kleuren.

Boten behang

Beplak een muur in de kinderkamer met behang die past bij het thema. En wat matcht nou beter dan boten! Bij Dawanda verkopen ze kinderbehang met rode bootjes.

nog meer: wooninspiratie