Brocante kinderbureau

Brocante is een populaire stijl. Het is romantisch, klassiek en voor een meisjeskamer erg schattig. Voor een jongenskamer kan brocante ook erg goed. Maar dan moet je denken aan oude tafeltjes of bureaus van metaal.Brocante kinderbureau

Brocante kinderbureau

Een brocante kinderbureau is een plek helemaal voor het kind zelf. Daaraan kunnen ze tekenen, knutselen en huiswerk maken. In oude bureaus zitten vaak laatjes die op slot kunnen. Handig voor geheime spulletjes. Voor jongens ga je voor lekker stoer en kies je een kleine brocante tafel of metalen bureau. Spoor 38 heeft veel keuze voor meisjes en jongens.

Kinderbureau vintage

Met vintage meubelen geef je de kinderkamer karakter. De naam, Retro Studio, zegt al genoeg. Ze nemen je met hun producten mee terug in de tijd. Typische schoolbureaus zullen een bijzondere touch geven aan de kinderkamer.

Brocante kinderbureau opknappen

Van een oud kinderbureau of een simpel basic exemplaar maak je zelf een brocante kinderbureau met een likje verf en nieuw meubelbeslag. Verf het bureau wit of whitewash en vervang de deurknoppen en ladegrepen met het beslag van Meubelbeslag.nl. Hier verkopen ze hele mooie meubelknoppen en komgrepen die van een simpel bureau een prachtig brocante exemplaar maken.

Tiener brocante

Wil je ver gaan en echt een authentiek brocante bureau gebruiken voor de tienerkamer? Dan moet je eens bij Francine kijken. Daar zijn de meubels erg mooi en opvallend. Vind je dat net iets te veel? Timzowood heeft iets rustigere exemplaren. Strak wit en gebogen pootjes maken een bureau al brocante.

In de schoolbanken

Een oude schoolbank is perfect voor op de kinderkamer. Deze zijn vaak verkrijgbaar bij Neef Louis of op Marktplaats. Veel oude schoolbanken zijn ook echt oud en komen uit de vijftig en zestiger jaren. Maar uiteraard worden ze ook nieuw gemaakt in oude stijl.

Bureaustoel

Als je kind veel huiswerk maakt aan het bureau, moet je rekening houden met ergonomie. De stoel aan het bureau moet comfortabel zijn. Het liefst in hoogte verstelbaar zodat je de juiste zithoogte aan kan meten. Wordt er minder vaak aan gezeten? Zet dan een leuk stoeltje of kruk ervoor. Bijvoorbeeld die van Hippe Tantes. Strak maar toch perfect voor bij een brocante bureau.

Bron: Alles Brocante

nog meer: wooninspiratie