Brocante babykamer

Een brocante babykamertje in zachte pasteltinten met antieke en landelijke elementen is erg mooi! Natuurlijk mag een schattig ouderwets wiegje niet ontbreken. Compleet met roezels aan de bekleding. Bekijk hieronder alle tips voor een brocante babykamer. 
Brocante Babykamer
Brocante babykamer

Brocante babykamers

Er is één site die alles over brocante meubels en woonaccessoires weet, en dat is Alles Brocante. Bekijk daar eens de artikelen over de brocante babykamer of brocante babymeubels. Hier vind je de leukste verkoopadressen voor bijzondere interieuritems voor in de babykamer. Daarnaast staat de hele site vol met inspiratievolle artikelen om je hele huis op en top brocante te krijgen.

Muren in brocante stijl

De basis van een brocante babykamer is licht. Lichte vloeren en pasteltinten op de muren. Denk voor de vloer aan wit laminaat of een wollige lichte vloerbedekking. Een authentieke houten vloer wit verven is eigenlijk nóg meer brocante. Voor de muren kies je een tint warmer dan wit, bijvoorbeeld room.

Het is leuk om enkele muren een kleurtje te geven. Denk aan lichtroze, pastelblauw, zachtgeel of olijfgroen. Als je niet zo van de kleurtjes bent, vind je een lichtbruine- of zandkleurige muur misschien mooier.

Brocante raambekleding

Landelijke shutters passen erg goed goed bij een brocante tienerkamer. De lamellen van de shutters kun je helemaal openzetten of juist sluiten. Hierdoor bepaal je zelf de lichtinval. Wanneer de zon erop schijnt, krijg je mooi en zacht licht in de babykamer. Bij INHUIS stel je je eigen shutters samen. Bekijk de mogelijkheden aan lamelbreedtes, kleuren en bedieningsvormen. Liever een goedkoper alternatief? Ga dan voor houten jaloezieën.

Brocante meubels

Een site waar je prachtige brocante meubels vindt, is Oud Nieuwe Stijl. Hier knappen ze onder andere brocante commodes, kasten en kisten op. Maar ook kleinmeubelen zoals dit leuke klepbankje. Elk meubelstuk is uniek, mooi gerenoveerd en kan direct de brocante babykamer in. Ook voor oude meubels in originele staat ben je hier aan het juiste adres. Mocht je bij de meubels in originele staat iets zien wat je graag gerestyled zou willen zien, knappen ze hem op in de stijl en kleur die je wilt.

De belangrijkste items in een babykamer zijn de wieg en de commode. Unieke en antieke commodes zijn te koop bij Het Inboedelhuis. Daar hebben ze een hele loods vol met antieke ladekasten. Elk meubelstuk kan door Het Inboedelhuis naar wens opgeknapt en geschilderd worden.

Brocante meubels opknappen

Ben je zelf handig en houd je van het opknappen van meubels? Struin dan rommelmarkten, kringloopwinkels en Marktplaats af. Je vindt er ware schatten welke met een likje verf weer zo goed als nieuw zijn. Vervang het hang- en sluitwerk van de kast door het beslag van Meubelbeslag.nl. Hier verkopen ze onder andere brocante meubelknoppen en komgrepen. Zo wordt een simpel meubelstuk, een prachtige brocante eyecatcher.

Brocante wieg

Zonder een bijzonder brocante wieg is de brocante babykamer natuurlijk niet compleet. Bij Zoombee ben je aan het juiste brocante adres. Hier vind je meerdere brocante wiegjes, waarin je baby heerlijk in slaap zal vallen. Wieg Sumatra is er een die direct in het oog springt. Met het bovenstel van riet en onderstel van metaal past hij perfect in de brocante sfeer.

Brocante accessoires zelf maken

Zoals hier boven al stond, zelfgemaakte of opgeknapte meubels en accessoires zijn het leukste in een brocante babykamer. De site van >ariadne at Home staat vol met eenvoudige en minder eenvoudige zelfmaakideeën. Twee zelfmakers welke wij zelf heel goed te doen vinden en perfect in een brocante babykamer passen zijn het >muurornament en de brocante lampenkapjes. Heel simpel en snel gemaakt, met een sjabloon en reepjes stof. Maar leuk dat het staat!

Bron: Binnenkijken op kidskamers.nl

nog meer: wooninspiratie