Kinderkamer trend – Fluor

Het was al te zien op de woonbeurs in september 2011: fluor kleuren. Dit is ook echt een trend voor 2012. Perfect om in de kinderkamer toe te passen. Voorzichtig voeg je fluoraccenten toe, zonder er horendol van te worden. 

Kinderkamer trend fluor

Kinderkamer trend fluor

Fluorverf

Natuurlijk verf je niet een complete muur knalroze of fluorescerend geel. Je werk met vlakken, lijnen en accenten. Knalkleuren staan mooi bij een grijze of witte basis. Verf een lange muur in de kinderkamer lichtgrijs. En kies een leuke fluorkleur uit bij Kleur mijn Interieur. Tape een volledige horizontale lijn op ooghoogte af. Met een spuitbus of met een kwast maak je deze lijn gekleurd. Heb je lef? Tape dan nog een lijn af, onder de vorige. Deze geef je een andere fluorkleur.

Accessoires in fluorkleuren

Om de fluorkleuren nog wat meer in de kinderkamer te brengen, ga je aan de slag met accessoires. Leuke kussens op het bed van Wonen met Lef, met een fluorroze accent. En opbergmandjes of meubels van Handed By. De kinderkamer wordt een lekkere vrolijke boel.

Fluor kinderkamer lamp

Als lamp kies je een knalkleur strijkijzersnoer van de Snoerboer: neon groen, roze, geel of rood. Hieraan bevestig je een fitting met een peertje erin. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere snoeren op te hangen, en dus ook meerdere peertjes. Natuurlijk in verschillende kleurtjes. De fittingen versier je met gekleurde tape van Psikhouvanjou. Een lampenkap is niet meer nodig.

Met diezelfde tape plak je natuurlijk ook posters en tekeningen op de muur. Lekker nonchalant!

Fluorescerende muurstickers

Bij Stickerop zijn veel muurstickers ook in een fluorkleur verkrijgbaar. En hun aanbod aan muurstickers is enorm! Houd er wel rekening mee dat de felheid van de fluorkleur afneemt na vier maanden. Al blijft er natuurlijk nog steeds een knalgekleurde sticker over.

Post-it kunst

Een mooi en uniek kunstwerk op de muur maak je zelf in een handomdraai. Gewoon, met post-its! De notitieblaadjes zijn verkrijgbaar in allerlei fluorkleuren. Google op ‘post-it kunst’ of ‘post-it figuren’ en gebruik de afbeelding resultaten als inspiratie. Heb je er genoeg van, dan maak je gewoon een nieuw figuur.

Bron: vtwonen

nog meer: wooninspiratie