Kinderkamer plaid

Een plaid is handig voor extra warmte tijdens het slapen. Of om je kind in te wikkelen tijden het spelen of lezen, want van stilzitten krijg je het koud. Maar een plaid kan ook voor de sier worden gebruikt. Een bed is snel opgeleukt met een vrolijke warm maker erop. In een kinderkamer is hij multifunctioneel als speelkleed op de grond of gedrapeerd over een bureau als tent.

plaid

Materialen plaids

Als je een plaid koopt, moet je bepalen welk materiaal je wilt. Je hebt ze van katoen, wol of fleece. Dan kun je ook nog kiezen uit gewatteerd of niet. Bedenk wat de functie moet van het plaid zal zijn en of je hem moet kunnen wassen. Fleece is lekker warm, maar kan gaan pillen in de was. En sommige dekens van wol mag je zelfs helemaal niet wassen.

Kinderkamer plaids met drukke prints

In een rustige kinderkamer staat een plaid met een drukke print vrolijk. Klein en Fijn heeft plaids met verschillende vlakken, printjes, hartjes en sterren. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Thema plaid

Op een elfenkamer hoort een deken met elfjes. Zijn plaids alleen voor meisjes? Echt niet. Er zijn hele stoere dekens voor jongens verkrijgbaar. Wat dacht je van een quilt met auto’s of draken erop. Ik en Ik heeft voor verschillende thema’s een bijpassend plaid.

Basic plaid voor de kinderkamer

Wil je er liever een zonder drukke print? Pillow Fashion heeft effen dekens in de collectie. Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, dus alle keuze voor plaid kinder bed. De plaids van Opkop zijn niet effen, maar door de grote kleurvakken ogen ze wel heel rustig. Ze hebben exemplaren met grote gekleurde ruiten of banen.

Bron: Rice

nog meer: wooninspiratie