Kinderkamer meetlat zelf maken

Kinderen groeien ongelofelijk snel. Gelukkig is het wel bij te houden met een meetlat aan de wand! Op een speelse en decoratieve manier is het zowel voor jou als voor kinderen leuk om de groei bij te houden. We hebben een selectie van de vrolijkste meetlatten gemaakt. Maar je kunt natuurlijk ook de kinderkamer meetlat zelf maken!

Kinderkamer meetlat zelf maken

Babykamer meetlat

Bij kinderen horen vrolijke figuren. Denk daarbij aan meetlatten in de vorm van een draak of prinsesje. Houd je van nostalgie in de babykamer? Dan kan aan houten Nijntje meetlat natuurlijk niet ontbreken. Met behulp van het lievelingskonijntje van ieder kind houd je overzichtelijk de groei bij. Of ga voor een meetlat met het favoriete figuurtje in de babykamer.

Kinderkamer meetlat

Gek op dieren? Dan is de dierentoren van Droomdecoraties de leukste manier om de groei mee bij te houden. Deze grote groeimeter is een decoratiesticker voor aan de wand. Met de zwarte konijntjes houdt je de groei bij. Deze kunnen met een schoolbordkrijtje of marker beschreven worden. Plak na elke keer meten dus een konijntje naast de lat en schrijf er de datum op!

Ook Kidz Supplies heeft een vrolijke decoratiesticker van een meetlat. De stam van de boom is de basis voor de meetlat. De boom wordt steeds uitgebreider door de takken die de groei aangeven. Na elke meetbeurt komt er op de nieuwe hoogte dus een tak bij. Zo heb je uiteindelijk een persoonlijke en unieke muursticker boom aan de wand!

Kinderkamer meetlat zelf maken

Wil je de kinderkamer meetlat zelf maken? Maak een rechthoekig vak van schoolbordverf in de kinderkamer, en houdt de groei bij met krijtjes!

nog meer: wooninspiratie