Kinderbox

Om je kind veilig te kunnen laten spelen is een kinderbox een uitkomst. Maar waar moet je nu bij de aankoop op letten?
Kinderbox

Veilig spelen

Een kinderbox zorgt ervoor dat je kind veilig kan spelen, zonder dat je er zelf constant bij hoeft te zijn. Het is natuurlijk ook belangrijk dat de kinderbox zelf veilig is. Let erop dat je kind nergens klem kan komen te zitten met bijvoorbeeld de handen of het hoofd. Vooral bij een tweedehands box is het belangrijk om te checken of de dezevoldoet aan de veiligheidseisen. Deze vind je op Veiligheid.nl.

Nieuw of tweedehands

Er worden veel tweedehands kinderboxen aangeboden. Daarbij heb je meestal geen garantie en je moet zelf goed op de veiligheid letten. Er zijn ook veel aanbieders van nieuwe exemplaren. Eigenlijk hebben alle babywinkels wel kinderboxen te koop. Liever online kopen? Kijk dan eens bij Kinderboxen.com of Coming Kids.

Kinderbox kiezen

Voor een baby tot zes maanden is een box van 80×100 centimeter groot genoeg. Voor en groter kind moet je een kinderbox aanschaffen met meer ruimte. Let ook of de box handige extra’s heeft zoals een verstelbare bodem, wieltjes of opbergruimte.

Verstelbare bodem

Met een verstelbare bodem maak je een box gemakkelijk groter als je kind groeit. De hoge stand is ideaal voor baby’s. Zodra je kind kan zitten of staan kun je de bodem naar beneden doen en maak je er zo een kinderbox van. Tegenwoordig hebben de meeste boxen gelukkig zo’n handige verstelbare bodem. Zo hoef je geen grotere box te kopen, maar heb je gelijk een box waar je kind altijd in past.

Kinderbox Ikea

Ikea verkoopt helaas geen kinderboxen. Wel verkopen ze kinderbedden en babybedden. Voor een kinderbox kun je beter bij een babywinkel kijken of een bij een van bovengenoemde webshops.

Br0n: Coming Kids

nog meer: wooninspiratie