Steigerhout meubels: stoer en robuust

Steigerhout is stoer en robuust en we zien het steeds vaker in huis. Bijvoorbeeld steigerhout meubels zoals tafels en banken, maar ook op de muur!

steigerhout meubels tafel

Steigerhout meubels inspiratie

Steigerplanken zijn stoer, robuust en naturel. We zien steigerhout steeds meer terug in het interieur. Mooie robuuste meubels of steigerhout op de muur, het kan allemaal. Zo creëer je een mooie doorleefde look.De steigerhouten tafel op de foto is bewerkt met een grijze kleur, de bouten en het onderstel geven de tafel een stoere uitstraling. Hang boven een stoere eethoek van steigerhout twee zwarte industriële lampen voor een goed zicht aan de tafel.

Op de muur

Steigerplanken kun je ook op de muur bevestigen, maar dat is wel een klus. Op de website van 101woonideeën vind je een stappenplan om sloophout op de muur te bevestigen. Vind je dit toch te veel werk? Makkelijker is om te kiezen voor sloophout behang. Zo is er ook sloophout behang van vtwonen! Hier vind je meer inspiratie met sloophout op de muur.

Hout bewerken

Geef stoer steigerhout een mooie grijze kleur en het resultaat is een toptafel voor binnen en buiten. Kijk bij hout bewerken voor meer tips.

Milieubewust

Een goed voorbeeld van milieubewust wonen zijn meubels van sloop- of steigerhout. Er zijn in Nederland verschillende bedrijven die hout, dat normaal zou worden weggegooid, verwerken in creatieve meubelstukken. Dat is niet alleen milieubewust, maar ook nog eens heel trendy. En elk stuk is uniek!

Steigerhout kopen

Steigerplanken kun je al voor weinig geld kopen en je kunt er zelf meubels van maken. Goedkope steigerplanken kun je bijvoorbeeld vinden via marktplaats. Daarnaast zijn er ook veel houthandelaren die zowel geschuurde als ongeschuurde steigerplanken verkopen. Je kunt ook kant-en-klare steigerhouten meubels kopen, bijvoorbeeld bij Steigermen (op maat) of steigerhoutenmeubelen.nl.

Zoek je meer steigerhout meubels en woonaccessoires? Je vindt ze op Myhomeshopping.nl

Bron: Fotografie Bart Brussee

nog meer: wooninspiratie