Mixen en matchen aan tafel

Aan tafel kun je goed mixen en matchen. Combineer verschillende soorten servies of speel het spel ‘stoelendans’ door verschillende eetkamerstoelen aan tafel te plaatsen. Wij geven je inspiratie voor verrassende combinaties.

geprinte borden

Kleuren en patronen

Door het mixen en matchen van servies breng je keer op keer een andere sfeer op tafel. Kies in de winter voor warme, donkere kleuren. En haal, nu de lente eraan komt, het servies in pastelkleuren weer uit de kast. Wees niet bang om te experimenteren met uiteenlopende kleuren en prints. Vind je het lastig om te bepalen wat bij elkaar past? Kies één basiselement zoals een bord en hou er verschillende kleuren en prints naast. Zo kun je precies zien wat bij elkaar past en wat niet.

Something old, something new

Het is zonde om het oude servies weg te doen wanneer je zin hebt in iets nieuws. Combineer je oude servies daarom met een paar nieuwe eyecatchers. Zo kun je een hele nieuwe look creëren zonder veel geld uit te geven. Hetzelfde geldt voor stoelen. Een antieke stoel kan bijvoorbeeld erg mooi gecombineerd worden met een nieuwe moderne stoel.

stippen servies

Stoelendans

Met het mixen en matchen van stoelen bereik je een speels effect rondom de eettafel. Speel met verschillende soorten stoelen. Deze kun je in één kleur verven om de eenheid in je unieke stoelenmix te behouden. Ook kun je verschillende soorten stoelen combineren in dezelfde stijl. Kies bijvoorbeeld voor vintage stoelen in verschillende kleuren. Kijk ook eens naar het materiaalgebruik. Kies jij voor het gebruik van één materiaalsoort of voor een materialenmix van hout, staal en kunststof. Wil je liever iets gedurfder? Kies dan voor compleet verschillende stoelen.

houten eettafel

Hoog en droog

Vergeet de verlichting boven de tafel niet. Ook met lampen kun je goed mixen en matchen. Hang verschillende soorten hanglampen boven de eettafel of kies voor dezelfde hanglampen in verschillende formaten. Een simpele manier om een uniek effect te creëren is om hanglampen op verschillende hoogtes te hangen.

eetkamer lampen mix

Bron: 1. vtwonen shop catalogus najaar 2015 | 2. vtwonen maart 2012 | 3. vtwonen aflevering 6: kijken en shoppen (seizoen 2) | 4. vtwonen winterlicht 2015

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Schrijf je dan nu in op onze nieuwsbrief!

nog meer: wooninspiratie