In 5 stappen een nieuwe keuken in 1 dag

Is jouw keuken toe aan een nieuwe look? Met deze 5 makkelijke stylingtips geef je de keuken binnen 1 dag een stijlvolle uitstraling. En dat kost (bijna) niets.

1. Verf een muur

Vroeger zag je vaak wit, zwart of houtkleurige frontjes, maar tegenwoordig zien we steeds vaker kleur in de keuken. Wil je jouw keuken een nieuwe look geven, maar past een nieuwe keuken niet binnen je budget? Verf één of meerdere muren, of de keukenkastjes, in je favoriete tint. Met verf geef je de keuken een enorme opfrisser, zonder dat het veel geld hoeft te kosten.

Met verf geef je de keuken een

enorme opfrisser

2. Pronkstuk aan de muur

Als de keuken eenmaal geverfd is, kun je hem gemakkelijk persoonlijk maken met een uniek pronkstuk aan de muur. Blader door je favoriete tijdschriften, scheur mooie prints uit en plak ze aan de muur of op de keukenkastjes.

Mooi servies mag gezien worden, dus rangschik jouw mooiste borden en bekers, bijvoorbeeld op een schap boven het aanrecht. Ook leuk: deze 6 tips om jouw kale muur binnen een handomdraai om te toveren tot een prachtige eyecatcher.

3. Wandtegels

Tegels zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. Mooi voor op de vloer, maar ook heel leuk op de muur. Met een heleboel verschillende afwerkingen en dessins kun je makkelijk mixen en matchen. Zoals hieronder in terratinten voor een fijn soukgevoel in de keuken.

4. Haal de natuur in huis

Planten en bloemen kunnen overal: op het behang, je tafelkleed tot de servetten. Maar ook los in een vaas als pronkstuk op het aanrecht. Kies voor één losse (gedroogde) bloem of een blad in een vaas. Of ga voor een losse mix van verfijnd en rommelig door elkaar voor een weelderig effect.

Een losse mix van verfijnde bloemen geeft een

weelderig effect

5. Opbergen

Niets zo fijn als een opgeruimde keuken. Ga te werk als Marie Kondo en bewaar rijst, pasta, havermout en noten in mooie glazen weckpotten. De etiketten maak je zelf door ze erop te plakken of met een touwtje aan de pot te hangen. Je schept orde door schoonmaakmiddelen uit het zicht in een (houten) kratje te bewaren. Mooi servies mag gezien worden. Rangschik ze op kleur in een open kast, samen met een paar robuuste houten planken.

Mooi servies mag

gezien worden

Bron: 1. vtwonen 08-2017, fotografie Sjoerd Eickmans, styling Daniëlle Verheul | 2. vtwonen 05-2018, fotografie Sjoerd Eickmans, styling Kim van Rossenberg | 3. vtwonen 03-2019, fotografie Sjoerd Eickmans, styling Daniëlle Verheul | 4. vtwonen 08-2019, fotografie Stan Koolen, styling Marianne Luning | 5. vtwonen 05-2017, fotografie Sjoerd Eickmans, styling Daniëlle Verheul

nog meer: wooninspiratie