De keuken in! 7x onze favoriete kookboeken

Ben jij de chef in huis of zorg jij liever voor de borrel en gezelligheid? In beide gevallen komt dit lijstje met onze favoriete kookboeken uit de vtwonen shop jou goed uit. Óf je trakteert jezelf op nieuwe kookinspiratie óf je hebt het perfecte cadeau voor jouw favoriete kok gevonden. En met een beetje geluk hoef jij dan alleen nog maar aan te schuiven.

vtwonen pastel | styling Marianne Luning, fotografie Stan Koolen | pastel keuken inrichten

Kookboeken waar je blij van wordt

Nu een vakantie naar Ibiza er even niet inzit, moeten we Ibiza maar hierheen halen. In ‘Sobremesa’ deelt chef Sergio Herman recepten van heerlijke en kleurrijke gerechten voor het warme sobremesa gevoel van Ibiza. Oftewel samen aan tafel, ultiem genieten en eindeloos natafelen.

Nog een kookboek om blij van te worden is ‘Avocado’ van Colette Dike. Met meer dan 30 recepten met uiteraard de avocado in de hoofdrol. Voor ontbijt, lunch en diner en originele recepten zoals avocado-sushi en avocado-brownies.

Comfort food

Soms mag je jezelf best verwennen. Met een mooi kookboek natuurlijk, maar ook met de lekkerste recepten voor taarten en burgers. Dit zijn onze favoriete comfort food kookboeken.

Vegan & power foods

Denk je bij vegetarisch en veganistisch vooral aan ingewikkeld? Sanne van Rooij leert je in haar kookboek ‘Easy Vegan’ dat een vegan lifestyle ook makkelijk kan zijn. En lekker. Rens Kroes geeft in ‘On the go’ tips voor het maken, bewaren en meenemen van lekkere, gezonde lunches met plantbased recepten.

Test je keukenstijl

De keuken is de plek waar je de dag begint, bijpraat met vrienden, je kinderen helpt met huiswerk en natuurlijk kookt uit een van je favoriete kookboeken. Genoeg reden om deze ruimte in jouw woonstijl onder te dompelen. Meer lezen? Al je keukeninspiratie haal je hier vandaan.

Meer kookboeken in de vtwonen shop checken? Hier vind je alle kookboeken bij elkaar verzameld. Vandaag besteld, de volgende werkdag in huis!

nog meer: wooninspiratie