Kerst uit de kringloop

Een bezoek aan de kringloop kunnen we het hele jaar aanraden, maar in de weken voor kerst moet je er zeker even gaan schatzoeken. Je vindt er vaak bakken vol kerstballen die je niet alleen in de boom kunt hangen, maar waarmee je nog veel meer kunt doen. Maar ook mooie kandelaars, lichtsnoeren, borden en soms nog gloednieuwe kerstdecoratie.

DIY met kerstballen

Meestal kan je rond de kerst bij elke kringloop een zak vol kerstballen vullen voor bijna geen geld. Zo kan je zelf de mooiste combinatie van kleuren en formaten ballen uitzoeken. Glazen kerstballen gevonden? Van deze kringloopschatten maak je heel eenvoudig de mooiste eyecatcher. Heb je de DIY-smaak echt goed te pakken? Check dan deze 7 kerst-DIY’s.

Servies van de kringloop

Wie weleens in de kringloop komt, weet dat er vaak stapels servies te vinden zijn. Soms zijn het zelfs complete sets. Maar wie van mixen en matchen houdt, moet zeker een paar uur uittrekken voor een rondje kringloopwinkels in de buurt. Want als je de tijd neemt, dan pik je er echt de pareltjes uit. En ga je deze kerst traditiegetrouw gourmetten of fonduen? Wedden dat je er de mooiste old school fondueborden voor een appel en een ei vindt? Ga wel ruim op tijd voor de feestdagen, want er zijn meer kapers op de kust.

Tip: maak zelf een etagère van oude kringloopvondsten.

Kandelaars en ander moois

Elke kringloop heeft vanaf november een gedeelte van de winkel gereserveerd voor kerstspullen. Sla in je jacht op kerstdecoratie ook de andere afdelingen niet over, want daar vind je vaak spullen die het ook prachtig doen op de kersttafel of in de vensterbank: kandelaars, waxinelichthouders, servetringen en linnen doeken die als sjiek tafelkleed een tweede leven ingaan. Wanneer je even out of the box denkt, kom je op de mooiste ideeën.

Meer moois voor de feestdagen…

nog meer: wooninspiratie