Ruimteprobleem? Een kastenwand is de oplossing

Een kastenwand geeft snel heel veel opbergruimte. Daarnaast geeft het een wand een bijzondere look. Maak hem zelf of zoek hier inspiratie!

Inspiratie

Er zijn veel soorten kastenwanden  te maken. Een donkere kastenwand doorbreekt mooi een wit interieur. Het geeft de kamer meer power én levert ook nog eens veel opbergruimte voor je favoriete boeken en accessoires. De kastenwand The Doors oogt door het zwarte hoogglans erg stijlvol en loopt van de grond tot plafond. Ook mooi is de van vloer tot plafond kan kastenserie Besta van Ikea, met een goede opbergfunctie. Door de vierkante vlakverdeling en het gebruik van greeploze dichte deuren blijft deze kastenwand rustig. Kijk hier voor meer kastenwand inspiratie.

Paneeldeuren

Net als op de foto: de kastenwand achter het kookeiland is gemaakt van oude paneeldeuren en sloophout. De wand is antracietzwart geschilderd, net zoals het plafond.

Overal in huis

Kasten zorgen voor een opgeruimd huis, waar ruimte overblijft om lekker te leven. Maak een kastenwand in de woonkamer voor al je boeken, of in de slaapkamer sla kledingkast. Opbergruimte is altijd goed. Ingebouwde kasten staan niet in de weg en geven direct voor ruimte. Ook handig voor speelgoed in de kinderkamer.

Kastenwand maken

Geen zin om tv te kijken? Dan schuif je in één beweging een wand voor het toestel. Deze kastenwand met een flexibel uiterlijk kun je zelf maken. En hij is natuurlijk niet alleen als tv-kast te gebruiken, maak hem in de slaapkamer als kledingkast bijvoorbeeld. Ga naar de werkbeschrijving.

Zoek je meer meubels en woonaccessoires? Je vindt ze op Myhomeshopping.nl

Bron: vtwonen juni 2009 | Fotografie Dennis Brandsma | Styling Fietje Bruijn

nog meer: wooninspiratie